BREAKING NEWS
latest

Το Κογκρέσο επικύρωσε τη νίκη του Μπάιντεν στις εκλογές - Η πρώτη αντίδραση Τραμπ


Το Κογκρέσο επικύρωσε τη νίκη του Μπάιντεν στις εκλογές - Η πρώτη αντίδραση Τραμπ

Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων έδωσαν την έγκρισή τους για την νίκη του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές των ΗΠΑ.

Τα δύο σώματα απέρριψαν τις ενστάσεις για τις πολιτείες της Τζόρτζια και της Πενσιλβάνια ενώ την ίδια τύχη είχαν και οι ενστάσεις για Αριζόνα, Νεβάδα και Μίσιγκαν.

«Τζο Μπαίντεν και Καμάλα Χάρις θα είναι ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ σύμφωνα με τα ψηφοδέλτια που μας παραδόθηκαν» ανακοίνωσε η γερουσιαστής Άμι Κλόμπουτσαρ.

Την ανακοίνωση ακολούθησαν χειροκροτήματα.

Σύμφωνα με τον Μάικ Πενς ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κέρδισε 306 εκλέκτορες και ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε 232 εκλέκτορες.


Η πρώτη αντίδραση Τραμπ

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της νίκης Μπάιντεν ο σύμβουλος social media του Ντόναλντ Τραμπ ανήρτησε στο twitter μια δήλωση του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ.

«Αν και διαφωνώ τελείως με το αποτέλεσμα των εκλογών και τα γεγονότα με επιβεβαιώνουν, θα υπάρξει μια ομαλή μετάβαση στις 20 Ιανουαρίου. Έχω πει πάντα ότι θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι καταμετρώνται μόνο οι έγκυρες ψήφοι. Αν και αυτό αποτελεί το τέλος της σημαντικότερης πρώτης περιόδου στην προεδρική ιστορία των ΗΠΑ, τώρα ξεκινά η μάχη μας να κάνουμε την Αμερική πάλι μεγάλη».

H διαδικασία ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση λόγω της εισβολής στο Καπιτώλιο οπαδών του Τραμπ με τις εικόνες που καταγράφηκαν να προκαλούν παγκόσμιο σοκ.

Υπενθυμίζεται ότι η ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου.





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID