BREAKING NEWS
latest

Τηλεδιάσκεψη Ερντογάν - Φον ντερ Λάιεν με τη συμμετοχή του Μπορέλ


Τηλεδιάσκεψη Ερντογάν - Φον ντερ Λάιεν με τη συμμετοχή του Μπορέλ

«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για διάλογο με την Τουρκία», δήλωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ ξεκαθάρισε ότι  η Ε.Ε. είναι έτοιμη να συνεχίσει να εργάζεται «για διάλογο με την Τουρκία», έπειτα από τηλεδιάσκεψη που είχε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος.

Παράλληλα ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας ανέφερε ότι ο ίδιος θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, ο κ. Μπορέλ σημείωσε: «Συμμετείχα με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σε μια χρήσιμη συνομιλία με τον Ταγίπ Ερντογάν σήμερα. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για διάλογο με την Τουρκία. Ανυπομονώ να καλωσορίσω τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες για να συνεχίσω την αποστολή που ελήφθη από τους ηγέτες στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο».

Τι συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη 

Στην τηλεδιάσκεψη της προέδρου της Κομισιόν με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζητήθηκαν κορονοϊός, οικονομική ανάκαμψη αλλά και τα υμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου. Ειδικότερα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν έκανε λόγο για «καλή ανταλλαγή (απόψεων) με τον Τούρκο πρόεδρο». «Ανταλλάξαμε (απόψεις) για την κατάσταση με την Covid 19, την οικονομική ανάκαμψη και την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου 2020», σημείωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID