BREAKING NEWS
latest

Εκκλησία: Προσφεύγει στο ΣτΕ για τα μέτρα απαγόρευσης εορτασμού των Θεοφανείων


Εκκλησία: Προσφεύγει στο ΣτΕ για τα μέτρα απαγόρευσης εορτασμού των Θεοφανείων

Κλιμακώνεται η κόντρα της Εκκλησίας με την κυβέρνηση καθώς μετά την ανταλλαγή ανακοινώσεων υπάρχει πρόθεση για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από πλευράς της Ιεράς Συνόδου για τα μέτρα που θα ισχύσουν στον εορτασμό των Θεοφανείων

Επανέλαβε, επί της ουσίας, τη θέση που είχε διατυπώσει και στην ανακοίνωση με την οποία εναντιώθηκε στα μέτρα και στο νέο «σκληρό» lockdown των επτά ημερών και τονίζει πως ο εορτασμός των Θεοφανείων θα γίνει με τους εξής όρους:

Η παρουσία πιστών εντός των εκκλησιών και την εορτή των Θεοφανείων θα είναι με αναλογία ένας ανά 15 τμ, με ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων και μέγιστο αριθμό πιστών εντός των ναών (έως 375 τμ) τους 25.
Σε μητροπολιτικούς ναούς οι πιστοί θα φτάνουν τους 50 εντός των εκκλησιών
Στην ίδια εγκύκλιο, κατά πληροφορίες, αναφέρεται και η πρόθεση για προσφυγή «εις το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της νέας ΚΥΑ υπ’ αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ.2 (ΦΕΚ Β’ 1/2-1-2021)». Η πρόθεση αυτή δεν έχει εκφραστεί, πάντως, επίσημα για την ώρα και ακόμα κι αν συμβεί, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, θα συμβεί με συμβολικό χαρακτήρα από πλευράς της Εκκλησίας.

Σε κάθε περίπτωση, η διένεξη με την κυβέρνηση είναι υπαρκτή και δείχνει να κλιμακώνεται μετά και την απάντηση που δόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου.





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID