BREAKING NEWS
latest

ΕΦΚΑ: Μοιράζει μπόνους 480 ευρώ στους υπαλλήλους για έκδοση συντάξεων


ΕΦΚΑ: Μοιράζει μπόνους 480 ευρώ στους υπαλλήλους για έκδοση συντάξεων

Προθεσμία έως και σήμερα Πέμπτη έχουν οι υπάλληλοι για να δηλώσουν συμμετοχή. Ποιους στόχους αναλαμβάνουν τα ειδικά κλιμάκια που θα δουλεύουν εκτός ωραρίου. Εν αναμονή και η στελέχωση του φορέα με συνταξιούχους και μετακλητούς.

Ένα δύσκολο και υπερφιλόδοξο εγχείρημα με στόχο την έκδοση της συντριπτικής πλειονότητας των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης που έχουν ξεπεράσει τις 300.000, επιδιώκει εντός του 2021 η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ.

Έτσι, φέτος, στα κλιμάκια που εδώ και αρκετά χρόνια δημιουργούνται στο Ταμείο, τίθεται ως στόχος η έκδοση ακόμη και 130 νέων συνταξιοδοτικών αποφάσεων ή πράξεων από έναν υπάλληλο, εκ των οποίων σχεδόν οι μισές εκτός ωραρίου και υπερωριακής απασχόλησης. Το κίνητρο, είναι ένα επιπλέον «μπόνους» που μπορεί να φθάσει και τα 480 ευρώ το μήνα.

Πρόκειται για μια πρακτική που ξεκίνησε το 2017 όταν η τρόικα έθετε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα στην τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εκκαθαριστεί η πλειοψηφία του όγκου των εκκρεμοτήτων, όμως 3 και πλέον χρόνια μετά, η κατάσταση φαίνεται πως έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Το θέμα αποτελεί όχι μόνο ένα από τα πλέον έντονα και μόνιμα κοινωνικά προβλήματα για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, αλλά και μέγιστο πολιτικό πρόβλημα. Το οποίο καλούνται πλέον να διαχειριστούν ο νέος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Πάνος Τσακλόγλου, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν «μαγικές λύσεις».

Να σημειωθεί ότι παράλληλα με τη δημιουργία των νέων κλιμακίων, που δημιουργούνται κάθε χρόνο, έχει ψηφιστεί νόμος που ορίζει την έστω και προσωρινή στελέχωση του Φορέα με νέους υπαλλήλους, είτε μέσω αποσπάσεων, είτε μέσω επιστράτευσης έμπειρων συνταξιούχων πρώην υπαλλήλων του ΕΦΚΑ, με σκοπό να αυξηθούν οι ρυθμοί απόδοσης των απονομών συντάξεων και να μειωθεί σημαντικά ο όγκος των εκκρεμοτήτων.





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID