Πέμπτη

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αυστηρό τοπικό lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Μάνδρα - Βιλία (updated)Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων έκανε έκτακτες ανακοινώσεις από τη Θεσσαλονίκη, για νέα αυστηρά μέτρα στις επιβαρυμένες περιοχές. Τι είπε για την έξαρση του κορονοϊού σε τοπικές κοινωνίες.

Από το κτήριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα. Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά, τίθεται σε ισχύ σκληρό τοπικό lockdown στις εξής περιοχές της Δυτικής Αττικής: Δήμος Ασπροπύργου, Δήμος Ελευσίνας, Δήμος Μάνδρας - Βιλίων.

Τα νέα μέτρα για τη Δυτική Αττική (updated)

  • Επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 ως τις 05:00. Εξαιρούνται εργαζόμενοι που μετακινούνται με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  • Αναστολή λειτουργίας λιανεμπορίου, ακόμα και με click away, κομμωτηρίων, καταστημάτων περιποίησης νυχιών, βιβλιοπωλείων και όλων των επιχειρήσεων.
  • Αναστολή πάσης φύσεως εκκλησιαστικών τελετών, όλων των θρησκειών, με εξαίρεση της τελετές κηδειών όπου επιτρέπεται παρουσία 10 ατόμων του στενού κύκλου του εκλιπόντος.
  • Αναστολή πρόσβασης στους ναούς για ατομική λατρεία.
  • Αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών
  • Εντατικοποίηση των ελέγχων για την αυστηρή τήρηση των μέτρων
Σε ισχύ από τις 06:00 της Παρασκευής τα μέτρα

Τα νέα μέτρα θα είναι σε ισχύ από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής (18.12), και θα έχουν ισχύ επτά ημερών όταν και θα αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση, για να αποφασιστεί η συνέχιση ή άρση ή η περαιτέρω αυστηροποίησή τους.

«Απευθύνουμε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών για αυστηρή, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς δικαιολογίες τήρηση των μέτρων. Να προφυλάξουμε τους συμπολίτες μας και τις πόλεις μας από τις συνέπειες μιας περαιτέρω διάδοσης. Για να μην πάμε σε αυστηροποίηση των μέτρων, κάτι που δεν το θέλει κανείς μας», σχολίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Κλείνοντας, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως απευθύνει στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής «Ισχυρότατη σύσταση, έκκληση, παράκληση, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα».


Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας!


Disqus Comments

Δείτε επίσης: