BREAKING NEWS
latest

Οι Τούρκοι προσπάθησαν να "πειράξουν" τους “εγκεφάλους” των S-400" - Παγίδα από τους Ρώσους


Οι Τούρκοι προσπάθησαν να "πειράξουν" το σύστημα "φίλος/εχθρός" πέφτοντας στην παγίδα που τους είχαν στήσει οι Ρώσοι μηχανικοί με εντολή του Κρεμλίνου.

Πυρ και μανία είναι στην Μόσχα με την στάση και κυρίως τη δράση των Τούρκων σε όλα πλέον τα επίπεδα.

Αν και δεν υπάρχουν εικόνες, ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών ανέφεραν ότι οι Τούρκοι μηχανικοί προσπάθησαν να ανοίξουν τους εγκεφάλους των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400, με σκοπό να διεξάγουν την αντιγραφή τους, ενώ ήθελαν να "πειράξουν" και το σύστημα αναγνώρισης "φίλου/εχθρού".

Αντί για αυτό όμως, οι Τούρκοι φέρονται να κατέστησαν κάποια από αυτά τα συστήματα “άχρηστα” εντελώς, κάνοντας τους Ρώσους μηχανικούς να... "τραβάνε τα μαλλιά" τους με την ασχετοσύνη τους. 

Ρώσοι μηχανικοί είχαν τοποθετήσει ειδικές δικλίδες (χωρίς να γνωρίζουν οι Τούρκοι που τα άνοιξαν) ώστε τα συστήματα των S-400 να μην μπορούν να δεχθούν μη εξουσιοδοτημένη είσοδο από κανέναν, για να μη μπορέσουν οι Τούρκοι ποτέ να χρησιμοποιήσουν τους ρωσικούς πυραύλους εναντίον ρωσικών μαχητικών.

Στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν αναφορές ότι οι Τούρκοι προσπάθησαν να ανοίξουν τους «εγκεφάλους» των S-400, προκαλώντας σοβαρές βλάβες, θέτοντας τα απλώς εκτός λειτουργίας.

“Οι Ρώσοι σχεδιαστές, μηχανικοί, τεχνικοί δεν είναι ανόητοι. Πωλώντας τέτοια συστήματα σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, εισήγαγαν σε αυτά ειδικά «τσιπ» που δεν επιτρέπουν σε αυτούς τους πυραύλους να εξουδετερώνουν ρωσικά αεροσκάφη.

Δεύτερον, ένα τέτοιο όπλο πωλείται με μειωμένες πάντα δυνατότητες μάχης.

Και τρίτον και πιο σημαντικό πράγμα, το ρωσικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα έχει τρόπους που όταν κάποιοι προσπαθήσουν να “ανοίξουν” τα  κυκλώματα, τα συστήματα να γίνονται αμέσως άχρηστα.

Μόλις οι Αμερικανοί μπουν σε κάποιο είδος κόμβου, ο οποίος θεωρείται μυστικός, τότε θα εξουδετερωθεί αμέσως», εξήγησε ο Βίκτορ Μπαράνετς, στρατιωτικός ειδικός της εφημερίδας Komsomolskaya Pravda.

“Φυσικά, όταν πωλούν τέτοιου είδους όπλα σε τρίτες χώρες, οι Ρώσοι μηχανικοί υποχρεούνται να περιορίσουν τις δυνατότητές τους, για να βεβαιωθούμε ότι οι "Δυτικοί εταίροι μας" δεν θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τα δικά μας όπλα εναντίον μας.

Επομένως, οι δυτικοί ειδικοί δεν θα είναι σε θέση να λύσουν το «αίνιγμα» του S-400.

Επιπλέον, το μη εξουσιοδοτημένο άνοιγμα των συστημάτων ελέγχου των S-400 απαγορεύεται κατόπιν συμφωνίας, ενώ η σύμβαση με την Άγκυρα αναφέρεi ρητά  ότι απαγορεύεται η μεταφορά της τεχνογνωσίας αυτών των όπλων σε τρίτες χώρες», πρόσθεσε ο Baranets.

«Οι S-400 χρησιμοποιούν υπολογιστές όχι μόνο με στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και με πλήρη τεχνητή νοημοσύνη. 

Όταν οι Τούρκοι αποφάσισαν να μας εξαπατήσουν όλους, και  να αγοράσουν μόνο δύο συστοιχίες των πυραύλων αυτών, το έκαναν για να τους αποσυναρμολογήσουν και να φτιάξουν ένα αντίγραφο, προσπαθώντας να ακολουθήσουν το κινεζικό σχέδιο. Οι Κινέζοι αγόρασαν S-300 και έφτιαξαν ένα αντίγραφο δικό τους το οποίο και πωλούν», δήλωσε ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Γιούρι Κούτοφ.

Οι Τούρκοι ήθελαν επίσης να “πειράξουν” και τα συστήματα αναγνώρισης "φίλο ή εχθρού", τα οποία εγκαταστάθηκαν από Ρώσους μηχανικούς, οι οποίοι όμως σύμφωνα με ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές τους την είχαν στήσει κανονικά.

Η Άγκυρα με αυτήν την κίνηση ήθελε να ελέγξει το λογισμικό των ρωσικών πυραύλων για να προετοιμάσει τα συστήματα αυτά κατά της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας ή απλώς ήθελε να πείσει τις ΗΠΑ ότι οι S-400 δεν αποτελούν γενικά απειλή για την συμμαχία;

Πολλά τα ερωτήματα αλλά άβυσσος η ψυχή των ανθρώπων στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου.





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID