BREAKING NEWS
latest

Το κατάλληλο outfit για να γυμναστείτε στο κρύο


Το κατάλληλο outfit για να γυμναστείτε στο κρύο

Τώρα που λόγω… ανωτέρας βίας τη γυμναστική μας δεν την κάνουμε στο γυμναστήριο, αλλά στο σπίτι ή έξω, είναι σκόπιμο να οργανωθούμε και σε ό,τι αφορά το ντύσιμο. Η άσκηση για παράδειγμα στην ύπαιθρο μια παγωμένη ημέρα του Δεκέμβρη μπορεί να είναι ιδιαίτερα αναζωογονητική τόσο για το σώμα όσο και για τη διάθεσή μας, αρκεί να έχουμε το κατάλληλο outfit. Ακόμα λοιπόν και τις χειμωνιάτικες μέρες μπορείτε να μη στερηθείτε τη γυμναστική σας, θυμηθείτε άλλωστε πως δεν υπάρχει ακατάλληλος καιρός, μόνο ακατάλληλα ρούχα.

Το κρύο θέλει… στρώματα

Είναι γνωστό ότι το κρύο θέλει στρώματα και όχι μόνο στο υπνοδωμάτιο αλλά και στα ρούχα. Ο πρώτος κανόνας του outfit για μια βόλτα στο κρύο είναι να φορέσετε πολλές στρώσεις από ρούχα που θα απομακρύνουν την υγρασία, θα μονώσουν το σώμα σας από το κρύο και θα κρατήσουν «μακριά» τη βροχή και τον αέρα. Τα τρία στρώματα λειτουργούν ιδανικά:

⦁ Βασικό στρώμα: Τα ρούχα που θα αγγίζουν απευθείας το σώμα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ύφασμα που θα απομακρύνει την υγρασία από το δέρμα σας.

⦁ Στρώμα για μόνωση: Αυτό το στρώμα μπορεί να αποτελείται από μία μπλούζα, ένα φούτερ ή μια ζακέτα, ρούχα που θα μπορείτε να αφαιρέσετε εύκολα αν ζεσταθείτε ή θα μπορείτε να φορέσετε εύκολα αν νιώσετε ότι κρυώνετε. Το πόσο ζεστό ή χοντρό θα είναι το ύφασμα εξαρτάται από την εξωτερική θερμοκρασία.

⦁ Αδιάβροχο και αντιανεμικό στρώμα: Ολοκληρώστε το outfit σας με ένα μπουφάν που θα απομακρύνει τη βροχή και ταυτόχρονα θα σας κρατά ζεστούς παρά τον δυνατό αέρα. Τόσο το μπουφάν όσο και το παντελόνι θα ήταν καλό να «αναπνέουν», επιτρέποντας στην υγρασία να εξατμιστεί, χωρίς όμως να κρυώνετε ή να είστε βρεγμένοι. Αν το κρύο είναι τσουχτερό, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να φορέσετε ένα κολάν μέσα από τη φόρμα σας για περισσότερη ζέστη.

Κάλτσες και υποδήματα

Το πιο σημαντικό που θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι εκτός από τα κατάλληλα παπούτσια, χρειάζεστε και τις κατάλληλες κάλτσες. Αυτό διότι όχι μόνο κρατούν τα κάτω άκρα σας ζεστά αλλά απορροφούν, όπως και τα παπούτσια, τους κραδασμούς καθώς περπατάτε. Επενδύστε σε ένα καλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και θα σας υποστηρίζει όσο περπατάτε ή γυμνάζεστε.

Για τις βόλτες σας επιλέξτε παπούτσια με εύκαμπτη σόλα. Εάν δεν μπορείτε μα λυγίσετε ή να στρίψετε με τα χέρια σας το παπούτσι, τότε δεν μπορείτε να περπατήσετε εύκολα. Στο μεταξύ έχετε κατά νου ότι οι κάλτσες θα πρέπει να σας ζεσταίνουν, χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα χοντρές, καθώς μπορεί να στριμώξουν τα δάχτυλά σας, εμποδίζοντας τη σωστή βάδιση.

Χειμερινά αξεσουάρ σε… πρώτο πλάνο

Τις πιο κρύες μέρες είναι σημαντικό να καλύπτετε και το κεφάλι σας καθώς έτσι θα διατηρήσετε ολόκληρο το σώμα σας ζεστό. Ο σκούφος είναι ιδανική επιλογή ενώ για τις βροχερές ημέρες ένα αδιάβροχο καπέλο σάς χρειάζεται. Εκτός από το κεφάλι σας, θα θέλετε να διατηρήσετε και τον λαιμό σας ζεστό και άνετο. Μερικές επιλογές περιλαμβάνουν:

* Μαντίλι: Το κλασικό αγαπημένο σας μαντίλι μπορεί να καλύψει τον λαιμό σας, διατηρώντας τον ζεστό στα πρώτα κρύα.

* Κασκόλ: Ενα πιο χοντρό κασκόλ, τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό και τους ώμους σας, μπορεί να κρατήσει το τσουχτερό κρύο «μακριά».

* Earmuffs: Εάν τα αφτιά σας τείνουν να κρυώνουν περισσότερο κατά τους χειμερινούς μήνες, τότε τα earmuffs ή άλλα προστατευτικά για τα αφτιά είναι μια επιλογή που σας ταιριάζει.

* Γάντια: Από το outfit δεν γίνεται να λείπει ένα ζευγάρι γάντια, που θα διατηρήσει τα χέρια σας ζεστά, ακόμα και εκτός τσέπης.

Και το νερό σας;

Πριν βγείτε έξω να γυμναστείτε μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας και το μπουκάλι με το νερό σας. Ακόμα και το χαλαρό περπάτημα αποτελεί αερόβια δραστηριότητα. Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε, αλλά ιδρώνετε και χάνετε υγρά και καθώς περπατάτε. Για αυτό είναι σημαντικό να ξεκινάτε τη γυμναστική σας (τρέξιμο, περπάτημα, ποδήλατο κ.λπ.) πλήρως ενυδατωμένοι, πίνοντας ένα ποτήρι νερό περίπου μία ώρα πριν, αλλά να έχετε και μαζί σας ένα μπουκάλι νερό, από το οποίο μπορείτε να πιείτε όποτε αισθανθείτε δίψα.

Επίσης, αποφύγετε να κρατάτε αντικείμενα στα χέρια σας γιατί δεν σας επιτρέπουν να βαδίσετε σωστά, πόσο μάλλον να τρέξετε. Αντ’ αυτού θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό σακίδιο πλάτης, μέσα στο οποίο μπορείτε να κουβαλήσετε το νερό, το κινητό ή τα κλειδιά σας. Ετσι δεν θα κρατάτε στα χέρια τα προσωπικά σας αντικείμενα και θα εξισορροπήσετε το φορτίο στους γοφούς σας.





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID