BREAKING NEWS
latest

Mintoxeisvaros.gr: Νέος ιστότοπος για την παχυσαρκία από την Novo Nordisk Hellas

 


Η Novo Nordisk Hellas εγκαινιάζει τον ιστότοπο www.mintoxeisvaros.gr,με στόχο την ενημέρωση και πρόληψη της νόσου της παχυσαρκίας στογενικό πληθυσμό της χώρας. 

Η παχυσαρκία χαρακτηρίζεται ως νόσος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ) και ορίζεται ως η αποθήκευση υπερβολικής ποσότητας λίπους, που δύναται να οδηγήσει σε επιβάρυνση της υγείας. Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται παγκόσμια αύξηση των ατόμων που πάσχουν από παχυσαρκία, καθώς και της σοβαρότητας των περιστατικών αυτών.

Σύμφωνα με δεδομένα του2016 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 39% των ενηλίκων παγκοσμίως είναι υπέρβαροι, ενώ οι ενήλικες που πάσχουν από παχυσαρκία ξεπερνούν το 13%.4 Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περίπου το 10-30% των ενηλίκων έχει παχυσαρκία, ενώ στην Ελλάδα, η νόσος αυτή επηρεάζει το 32,1% του γενικού πληθυσμού της χώρας. 

Τα διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι ο επιπολασμός της παχυσαρκίας αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, ζήτημα το οποίο θεωρείται ανησυχητικό για την επιβάρυνση της υγείας και την ποιότητα της ζωής του γενικού πληθυσμού των χωρών αυτών.

Η Novo Nordisk Hellas, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας, καθώς και της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού της χώρας για τη νόσο της παχυσαρκίας, με πρωταρχικό στόχο τη βελτίωση της υγείας αλλά και τη μείωση του ποσοστού των ατόμων που επηρεάζει η παχυσαρκία, υλοποιεί την πρωτοβουλία της για τη δημιουργία ενός ενημερωτικού ιστοτόπου για τη νόσο της παχυσαρκίας1, εγκαινιάζοντας τον ιστότοπο www.mintoxeisvaros.gr.

Ο ιστότοπος www.mintoxeisvaros.gr δημιουργήθηκε ώστε να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη νόσο της παχυσαρκίας, τα αίτια εμφάνισης και τις επιπτώσεις της νόσου, καθώς και τις διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές. Έχει, επίσης, σκοπό να αναδείξει τις φωνές και τις απόψεις των ανθρώπων που ζουν με τη νόσο της παχυσαρκίας.1«Μην το ‘χεις βάρος» – Η Παχυσαρκία είναι νόσος και αντιμετωπίζεται! Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο: www.mintoxeisvaros.gr





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID