BREAKING NEWS
latest

Εικόνες χάους σε Βρετανία και Γερμανία – Όλοι στους δρόμους πριν το νέο lockdown


Άγγλοι και Γερμανοί έχουν ξεχυθεί στους δρόμους προκειμένου να προλάβουν τις αγορές της τελευταίας στιγμής πριν το νέο lockdown

Χιλιάδες κόσμου έχουν κατακλύσει από χθες κεντρικά σημεία του Λονδίνου προκειμένου να προλάβουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους καθώς, το Λονδίνο, από σήμερα το βράδυ, μπαίνει σε νέο lockdown.


Ειδικότερα, στην τρίτη και πιο αυστηρή βαθμίδα περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού θα τοποθετηθεί το Λονδίνο και περιοχές των κομητειών Έσεξ και Χάρτφορντσιρ, όπως ανακοίνωσε στους τοπικούς βουλευτές ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Σε σύγκριση με τη δεύτερη βαθμίδα στην οποία υπάγονται για την ώρα οι περιοχές αυτό, η τρίτη βαθμίδα προβλέπει κλείσιμο όλων των καταστημάτων εστίασης που πλέον θα μπορούν να λειτουργούν μόνο για πώληση προϊόντων σε πακέτο και με παράδοση κατ’ οίκον.

Κλείνουν επίσης όλοι οι στεγασμένοι χώροι αναψυχής και διασκέδασης, ενώ θα απαγορεύεται η συνάντηση μεταξύ ατόμων που δε συγκατοικούν σε ιδιωτικούς ανοιχτούς χώρους (π.χ. κήποι σπιτιών).

Όπως και στη δεύτερη βαθμίδα σε κλειστούς χώρους θα επιτρέπονται οι συναντήσεις μόνο ατόμων που συγκατοικούν ή έχουν συγκροτήσει «φούσκα υποστήριξης», ενώ σε δημόσιους υπαίθριους χώρους (π.χ. πάρκα) θα συνεχίσουν να μπορούν να συναντώνται έως και έξι άτομα από διαφορετικά νοικοκυριά.

Απαγορεύονται επίσης οι μετακινήσεις από και προς τις περιοχές της τρίτης βαθμίδας, εκτός αν πρόκειται για λόγους εργασίας ή υγείας.

Τα σχολεία και τα εμπορικά καταστήματα παραμένουν ανοιχτά σε όλη τη χώρα, ανεξαρτήτως βαθμίδας περιορισμών.

Χαμός και στη Γερμανία

Παρόμοιες εικόνες με αυτές της Βρετανίας καταγράφονται και στη Γερμανία καθώς, σ΄ένα 24ωρο, η χώρα μπαίνει σε καθολικό lockdown έως τις 10 Ιανουαρίου. Σχολεία όπως και εμπορικά καταστήματα βάζουν «λουκέτο», με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

Στο Βερολίνο το Αμβούργο και το Μόναχο, σχηματίζονται ατελείωτες ουρές έξω από πολυκαταστήματα με τους Γερμανούς να περιμένουν να έρθει η σειρά τους.





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID