BREAKING NEWS
latest

Η Μόσχα αρχίζει τους μαζικούς εμβολιασμούς


Ξεκίνησε η διανομή του εμβολίου Sputnik V COVID-19 μέσω 70 κλινικών το Σάββατο, σηματοδοτώντας τον πρώτο μαζικό εμβολιασμό της Ρωσίας κατά της νόσου. 

Το εμβόλιο, που κατασκευάστηκε στη Ρωσία, θα διατεθεί αρχικά σε γιατρούς και άλλους ιατρούς, καθηγητές και κοινωνικούς λειτουργούς, επειδή διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο έκθεσης στην ασθένεια.


Λειτουργεί με τρόπο παρόμοιο με το εμβόλιο που αναπτύσσεται από την ομάδα Oxford-AstraZeneca στο Ηνωμένο Βασίλειο, χρησιμοποιώντας άλλους ιούς για τη διανομή μορίων από τον κοροϊό που προκαλεί τον COVID-19 σε ανθρώπινα σώματα, προκειμένου να διεγείρει την ανοσοαπόκριση. 

Χορηγείται σε δύο ενέσεις σε διάστημα 21 ημερών. Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς η Ρωσία ανέφερε το ρεκόρ των 28.782 νέων κρουσμάτων COVID-19 το Σάββατο, συμπεριλαμβανομένων 7.993 στη Μόσχα, ανεβάζοντας το εθνικό σύνολο σε 2.431.731 από την έναρξη της πανδημίας. Οι αρχές επιβεβαίωσαν 508 θανάτους που σχετίζονται με το COVID-19 τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον επίσημο εθνικό αριθμό θανάτων σε 42.684.


«Τις πρώτες πέντε ώρες, 5.000 άτομα υπέγραψαν για το εμβόλιο – δάσκαλοι, γιατροί, κοινωνικοί λειτουργοί, εκείνοι που διατρέχουν σήμερα τον εγαλύτερο κίνδυνο για την υγεία τους», έγραψε ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιανίν στον προσωπικό του ιστότοπο την Παρασκευή. Ο Aleksandra Godfroid του Al Jazeera, που ανέφερε από τη Μόσχα, δήλωσε ότι υπάρχει μια ώρα προγραμματισμένη για κάθε ασθενή. «Τα πρώτα 10 λεπτά είναι για γενικό έλεγχο υγείας». «Τα επόμενα 15 λεπτά είναι η προετοιμασία του εμβολίου, επειδή πρέπει να διατηρηθεί στους -18C και στη συνέχεια μισή ώρα για την παρατήρηση του ατόμου.» 

Όσοι θα πάρουν το εμβόλιο πρέπει να επιστρέψουν σε τρεις εβδομάδες για να κάνουν το δεύτερο εμβόλιο. «Σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, θα πρέπει να ενισχυθεί η ανοσία τους μετά από 42 ημέρες», πρόσθεσε. Η ηλικία για όσους λαμβάνουν το εμβόλιο περιορίζεται στα 60. 

Άτομα με ορισμένες υποκείμενες καταστάσεις υγείας, έγκυες γυναίκες και άτομα που είχαν αναπνευστική ασθένεια τις τελευταίες δύο εβδομάδες απαγορεύονται από τον εμβολιασμό.





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID