BREAKING NEWS
latest

ΗΠΑ: Νοσοκόμα σε ΜΕΘ της Νέας Υόρκης η πρώτη Αμερικανίδα που έλαβε το εμβόλιο


Ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη η χορήγηση του εμβολίου Covid-19 σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί ξεκίνησαν σήμερα στις ΗΠΑ και μια νοσοκόμα εντατικής στη Νέα Υόρκη είναι από τους πρώτους Αμερικανούς που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Pfizer για τον κορονοϊό.

Η νοσοκόμα Sandra Lindsay εργάζεται στο Ιατρικό Κέντρο Northwell LIJ στο Long Island της Νέας Υόρκης και εμβολιάστηκε το πρωί σε ζωντανή σύνδεση με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.

«Δεν ένιωσα τίποτα το διαφορετικό απ’ όταν έκανα ένα οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο», δήλωσε η Λίντσεϊ.

«Νιώθω αισιόδοξη σήμερα, ανακουφισμένη. Νιώθω ότι έρχεται η θεραπεία. Ελπίζω αυτό να σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους μιας πολύ οδυνηρής περιόδου στην ιστορία μας. Θέλω να ενσταλάξω την εμπιστοσύνη ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές».

Λεπτά μετά τον εμβολιασμό της νοσηλεύτριας, γύρω στις 09.30 το πρωί τοπική ώρα (16.30 ώρα Ελλάδας) ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έγραψε σε ένα tweet: «Χορηγήθηκε το πρώτο εμβόλιο. Συγχαρητήρια ΗΠΑ! Συγχαρητήρια, κόσμε!».

Οι πρώτες 2,9 εκατομμύρια δόσεις άρχισαν να μεταφέρονται στα κέντρα διανομής στις ΗΠΑ χθες, μόλις 11 μήνες αφότου η χώρα κατέγραψε τα πρώτα κρούσματα Covid-19.

Έως σήμερα, οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει 16.286.343 κρούσματα και 299.489 θανάτους από τον ιό.

Στη Νέα Υόρκη, εκτός της νοσηλεύτριας, ένας γιατρός που εργάζεται στο νοσοκομείο Lenox Hill θα είναι επίσης μεταξύ των πρώτων που θα κάνουν το εμβόλιο δημοσίως σήμερα, στο Long Island Jewish Medical Center στο Κουίνς, σύμφωνα με το Northwell Health, το μεγαλύτερο νοσοκομειακό σύστημα στην πολιτεία.

«Ο δρ. Ντούρασο και η νοσηλεύτρια Λίντσεϊ έχουν εργαστεί ακούραστα για να απαλύνουν τον πόνο των ασθενών με Covid-19, από τότε που η επιδημία ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη πριν από 10 μήνες», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Northwell.

«Ελπίζουν και οι δύο ότι η προθυμία τους να βρεθούν μεταξύ των πρώτων που θα εμβολιαστούν στην περιοχή θα αποτελέσει παράδειγμα στο γενικό σύνολο για να επωφεληθεί αυτής της σωτήριας για τη ζωή θεραπείας».

Νοσοκομεία στο Τέξας, στη Γιούτα και τη Μινεσότα γνωστοποίησαν επίσης ότι αναμένουν να παραλάβουν σήμερα τις πρώτες δόσεις του εμβολίου επιλεγμένα νοσοκομεία, οι οποίες θα χορηγηθούν αμέσως.

Αυξάνονται οι πιέσεις στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Την ίδια στιγμή, η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή φαρμάκων υφίσταται πιέσεις για να εγκρίνει γρήγορα το εμβόλιο κατά της COVID-19 που ανέπτυξαν η αμερικανική Pfizer και η γερμανική BioNTech, σύμφωνα με αξιωματούχους, ενώ έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός στη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Η πίεση αυτή αποτυπώνει τις προστριβές μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών και των κυβερνήσεων που θέλουν να θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 1,6 εκατ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Τέσσερις ευρωπαϊκές πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δέχεται πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για να εγκρίνει τα εμβόλια πιο γρήγορα.

Αξιωματούχος της EMA δήλωσε σήμερα ότι έχει αυξηθεί η πίεση στον οργανισμό από κυβερνήσεις της ΕΕ «μέσω των συνηθισμένων καναλιών επικοινωνίας» μετά τις 2 Δεκεμβρίου, όταν η βρετανική ρυθμιστική αρχή προχώρησε σε έκτακτη έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech.

Δεύτερη πηγή που γνωρίζει το έργο του EMA επιβεβαίωσε ότι έχουν αυξηθεί οι πιέσεις ύστερα από τις εγκρίσεις που δόθηκαν αλλού.

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή χρησιμοποίησε μια διαδικασία που επιτρέπεται βάσει των κανόνων της ΕΕ σε εξαιρετικές καταστάσεις, αλλά οι αρχές της ΕΕ αρνήθηκαν να ακολουθήσουν την ίδια πορεία διότι είπαν ότι δεν είναι κατάλληλη για εμβόλια που χρειάζονται λεπτομερή αξιολόγηση.

«Όλα τα απαραίτητα δεδομένα για την BioNTech είναι διαθέσιμα», έγραψε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν χθες σε ανάρτησή του στο Twitter. «Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ έχουν ήδη δώσει έγκριση. Η αξιολόγηση των δεδομένων και η έγκριση του EMA πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν».

Ο EMA ανέφερε σε δήλωση που εστάλη τις τελευταίες ημέρες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Reuters ότι δεν δέχεται πολιτικές πιέσεις για να επισπεύσει τη διαδικασία. Σήμερα αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για την ανάρτηση του Σπαν. Η Κομισιόν αρνήθηκε ότι ασκεί πιέσεις στον EMA για ταχύτερη έγκριση.

Πηγή




 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID