BREAKING NEWS
latest

Ετοιμάζονται τα εμβολιαστικά κέντρα: Πώς θα κλείνετε ραντεβού με email


Ραντεβού με SMS

Πυρετωδώς εργάζονται σε νοσοκομεία και άλλες δομές του ΕΣΥ ώστε να στηθούν έγκαιρα τα εμβολιαστικά κέντρα. Οι χώροι διαμορφώνονται ενώ καταρτίζονται λίστες με τους εργαζομένους, που θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας το τιτάνιο αυτό έργο. 

Είμαστε απόλυτα έτοιμοι, δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα όλα τα μεγάλα νοσοκομεία έχουν καταψύκτες, οι λίστες του προσωπικού είναι έτοιμες και διαμορφώνονται οι χώροι, μέσα σε μια εβδομάδα θα έχει εμβολιαστεί το προσωπικό τονίζει στην ΕΡΤ ο Αγγελος Πεφάνης, λοιμωξιολόγος –διευθυντής της Κλινικής Παθολογίας Λοιμώξεων του Νοσοκομείου «Σωτηρία».

Ραντεβού με SMS

Οι 850.000 πολίτες που έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν ένα SMS στο κινητό τους ή ένα email όταν ξεκινήσει η διαδικασία του εμβολιασμού που θα τους ενημερώνει για το προκαθορισμένο ραντεβού. Πατώντας το 1 θα αποδέχονται το ραντεβού, ενώ πατώντας το 2 θα το απορρίπτουν. Τα SMS δεν θα χρεώνονται.

«Στην πρώτη περίπτωση θα πηγαίνει στο ραντεβού την ημέρα και την ώρα στο κέντρο εμβολιασμού και στη δεύτερη ψάχνουμε τον τρόπο αν θέλει – γιατί είναι εθελοντικός ο εμβολιασμός – με ποιο τρόπο θα ζητά νέο ραντεβού, προκειμένου να κάνει το εμβόλιο» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος.

Με παρόμοιο τρόπο, μέσα από την ιστοσελίδα gov.gr θα υπάρχει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr, ώστε ψηφιακά να κλείνει το ραντεβού του, ενώ θα υπάρξει η δυνατότητα χρήσης μη ψηφιακών μέσων.

Η  ΕΡΤ βρέθηκε στο δεύτερο κέντρο υγείας Περιστερίου, όπου θα λειτουργήσουν 4 χώροι ταυτόχρονου εμβολιασμού. «Έχουμε ετοιμάσει τα εμβολιαστικά κέντρα σύμφωνα με τις οδηγίες που πήραμε. Περιμένουμε να έρθουν τα εμβόλια για να ξεκινήσουμε τους εμβολιασμούς» αναφέρει η  προϊσταμένη Νοσηλευτών Υπηρεσίας στο Β’ Κέντρο Υγείας Περιστερίου, Παρασκευή Αρσενοπούλου.

Όπως είπε ο Γιώργος Μπεκιάρης, καρδιολόγος και Αντιδήμαρχος Υγείας Περιστερίου «θα εμβολιάζουν κάθε 10 λεπτά έναν άνθρωπο, δηλαδή συγχρόνως θα εμβολιάζονται 4 άνθρωποι κάθε δέκα λεπτά.





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID