BREAKING NEWS
latest

EBA: Παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαρτίου το καθεστώς αναστολής καταβολής δόσεων δανείων


Να παρατείνει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 τη δυνατότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών να θέτουν σε αναστολή την καταβολή δόσεων δανείων αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA).

Σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή επισημαίνει ότι ο ρόλος των τραπεζών είναι να εξασφαλίσουν την συνέχιση της ροής χρήματος προς τους πελάτες, και ότι αυτή η απόφαση αναγνωρίζει τις εξαιρετικές συνθήκες που δημιουργεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής συνοδεύεται και με όρους που έχουν στόχο να εξασφαλίσουν ότι οι αναστολές δανείων θα περιοριστούν σε δανειολήπτες που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Έτσι, η ΕΒΑ ξεκαθάρισε πως της παράτασης μπορούν να επωφεληθούν μόνο δάνεια που έχουν τεθεί σε αναστολή πληρωμής δόσης για λιγότερο από εννέα μήνες στο σύνολο, περιλαμβανομένων προηγούμενων ανάλογων ρυθμίσεων.

Παράλληλα, κάλεσε τα πιστωτικά ιδρύματα να τεκμηριώσουν στις εποπτικές αρχές τις εκτιμήσεις τους για τα δάνεια που υπόκεινται σε αναστολή πληρωμών και το πως αυτά θα πληρωθούν.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία των Alpha Bank, Eurobank, Εθνικής Τράπεζας και Τράπεζας Πειραιώς μέχρι και τον Οκτώβριο του 2020, το συνολικό υπόλοιπο των δανείων που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς προσωρινής αναστολής καταβολής δόσεων ανέρχεται σε 20,67 δισ. ευρώ.

Στην κατηγορία αυτή εμπίπτουν στεγαστικά δάνεια (8,343 δισ. ευρώ), δάνεια προς μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (9,170 δισ. ευρώ ευρώ), καταναλωτικά δάνεια (1,76 δισ. ευρώ), δάνεια προς ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις (1,387 δισ. ευρώ) και λοιπά δάνεια προς νοικοκυριά (3 εκατ. ευρώ).





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID