BREAKING NEWS
latest

Μήνυμα Πάιατ: Υπό δυτική επιρροή θα παραμείνουν τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας


Ο κ Πάιατ εξέφρασε την άποψη ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις πρέπει να ενισχυθούν μέσω των επενδύσεων

Στο οικονομικό Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, μίλησε σήμερα ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διασφαλίσουν ότι θα παραμείνουν υπό δυτική επιρροή οι λιμενικές υποδομές σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα.

Η δήλωση του Αμερικανού πρέσβη σίγουρα δεν είναι τυχαία, καθώς σημειώνεται ότι τρέχει ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ όπου έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους ξένοι επενδυτές, με κρατικά ρωσικά και κινεζικά συμφέροντα να είναι μερικοί από αυτούς.

Αμερικανοί άλλωστε, έχουν εκφράσει το επενδυτικό τους ενδιαφέρον σε μια σειρά από τομείς επί ελληνικού εδάφους, με χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτά της Microsoft, της Pfizer και της Cisco.

Ο κ Πάιατ έκανε αναφορά και στα ναυπηγεία, Σύρου, Ελευσίνας και Σκαραμαγκά ενώ μίλησε για τις υποδομές όπως λιμάνια, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις πρέπει να ενισχυθούν μέσω των επενδύσεων. «Οι αμερικανικές επενδύσεις θα δημιουργήσουν δουλειές και ευκαιρίες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά συνολικά στα Δυτικά Βαλκάνια. Είναι μία win-win κατάσταση για όλους μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID