BREAKING NEWS
latest

Μυστικά για να κάνεις πιο φωτεινή την επιδερμίδα σου


Η αλήθεια είναι πως τόσο η όψη της υγιούς και λαμπερής επιδερμίδας, όσο και η διατήρησή της απαιτεί μεγάλη δέσμευση και αφοσίωση εκ μέρους σου. Γι’ αυτό ακολουθούν χρήσιμες συμβουλές για ένα καθαρό και λαμπερό φυσικό δέρμα.

Να θυμάσαι ότι ο ισορροπημένος τρόπος ζωής και η ρουτίνα φροντίδας του δέρματός σου μπορούν να βελτιώσουν την όψη της επιδερμίδας σου ακόμα και μέσα σε μία εβδομάδα, ωστόσο μην ξεχνάς πως για να διατηρήσεις το αποτέλεσμα για μεγαλύτερο διάστημα, θα πρέπει να ακολουθείς τακτικά αυτές τις συμβουλές.

1. Μάθε τι τύπο δέρματος έχεις

Αυτή είναι μια πολύ σημαντική πληροφορία, γιατί εάν δε γνωρίζεις τον τύπο του δέρματός σου, δεν μπορείς να επιλέξεις τα σωστά προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ, ώστε να ταιριάζουν στο δέρμα σου.

Γενικά οι τύποι δέρματος διακρίνονται ως εξής:

Ξηρό δέρμα: Όταν το δέρμα σου μοιάζει σφιχτό, ξεφλουδισμένο και ξηρό
Λιπαρό δέρμα: Όταν η ζώνη Τ είναι λιπαρή και γυαλίζει
Μικτό δέρμα: Όταν η ζώνη Τ είναι λιπαρή, αλλά τα μάγουλα και το σαγόνι σου είναι ξηρά
Κανονικό δέρμα: Όταν το δέρμα σου δεν είναι ούτε πολύ λιπαρό ούτε υπερβολικά ξηρό
Ευαίσθητο δέρμα: Όταν το δέρμα σου γίνεται εύκολα κόκκινο και παρουσιάζει φλεγμονή και φαγούρα

2. Ακολούθησε μια σωστή ρουτίνα καθαρισμού

Η ρουτίνα καθαρισμού σημαίνει τρία πράγματα: καθαρισμό, τόνωση και ενυδάτωση. Η τήρηση μιας καθημερινής ρουτίνας καθαρισμού της επιδερμίδας σου είναι απαραίτητη όχι μόνο για τον καθαρισμό, αλλά και για την ενυδάτωση του δέρματος. Μόλις ανακαλύψεις, λοιπόν, τον τύπο του δέρματός σου, θα πρέπει να προμηθευτείς ένα καθαριστικό, μία τονωτική λοσιόν και μία ενυδατική κρέμα, που να ταιριάζουν στο δέρμα σου. Ακολουθήσε τη ρουτίνα καθαρισμού δύο φορές την ημέρα – το πρωί και το βράδυ.

3. Μην ξεχνάς την απολέπιση

Όταν δεν απολεπίζεις το δέρμα σου, τα νεκρά κύτταρα συνεχίζουν να συσσωρεύονται στην επιφάνειά του, κάνοντάς το να φαίνεται θαμπό και σπασμένο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα φυσικό απολεπιστικό, ή κάτι πιο χημικό, όπως είναι τα οξέα.
Προσοχή: Όταν χρησιμοποιείς χημικά απολεπιστικά, ακολούθησε προσεκτικά τις οδηγίες που αναφέρονται στο προϊόν. Η υπερβολική απολέπιση μπορεί να βλάψει το δέρμα σου.





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID