Τετάρτη

Αποτοξίνωση λεμφικού συστήματος: Γιατί είναι τόσο σημαντική για τον οργανισμό;Το λεμφικό σύστημα είναι ένα δίκτυο ιστών και οργάνων που βοηθάει στο να απελευθερώσει το σώμα τις τοξίνες, τα απόβλητα και άλλα ανεπιθύμητα υλικά έτσι ώστε να μπορέσουμε να παραμείνουμε υγιείς.

Η κύρια λειτουργία του είναι να μεταφέρει το λεμφικό υγρό σε όλο το σώμα – τα λευκά κύτταρα του αίματος που περιέχουν υγρό και καταπολεμούν τις λοιμώξεις.

Το λεμφικό σύστημα έχει πρωταρχικό ρόλο στο ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Σημαντικό είναι να ξέρετε ότι αν αισθάνεστε συνεχώς ένα αίσθημα αδιαθεσίας ή κούρασης, μπορεί να είναι σημάδι ότι το λεμφικό σας σύστημα χρειάζεται αποτοξίνωση!

Αυτά τα 10 βήματα θα σας βοηθήσουν να τονώσετε το λεμφικό σας σύστημα.

1. Άσκηση
Η τακτική άσκηση διεγείρει την κυκλοφορία της ροής του αίματος στο σώμα και διατηρεί το λεμφικό σύστημα να ρέει ομαλά.

2. Πίνετε λεμονόνερο
Το 95% περίπου της λέμφου αποτελείται από νερό, έτσι άφθονο πόσιμο νερό είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας της λέμφου.Χωρίς αρκετό νερό, το λεμφικό υγρό δεν ρέει σωστά, προκαλώντας συμφόρηση ή αφυδάτωση.

3. Φάτε τα σωστά τρόφιμα
Τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, ζάχαρη και συντηρητικά θέτουν σε δοκιμασία το λεμφικό σας σύστημα και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συμφόρηση.Φυσικά τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, θα σας βοηθήσουν να «καθαρίσετε» το σώμα σας.

4. Δοκιμάστε το Στεγνό βούρτσισμα
Βουρτσίστε το δέρμα σας με βούρτσα από φυσική τρίχα με επαναλαμβανόμενες κυκλικές ανοδικές κινήσεις πριν ξεκινήσετε το καθημερινό ντουζάκι σας και δώστε μια γερή ώθηση στο λεμφικό σας σύστημα.

5. Πίνετε Τσάι Βοτάνων
Πολλά βότανα έχουν μια μακρά ιστορία της χρήσης ως προς τη χρήση τους αφού χρησιμοποιούνται αιώνες τώρα ως φυσικά φάρμακα.Βότανα όπως η Echinacea, η Αλόη, τα παντζάρια, η τσουκνίδα, το πράσινο τσάι, το κόκκινο τριφύλλι,η αλαδανιά κ.α. χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά ή προληπτικά για να κρατήσουν το σώμα υγιές.

6. Να φοράτε φαρδιά ρούχα
Φορώντας σφιχτά ρούχα για μεγάλες χρονικές περιόδους μπορεί να επιβραδύνετε τη ροή της λέμφου.
Φροντίστε να φοράτε φαρδιά ρούχα, ώστε το σώμα σας έχει χώρο για να αναπνεύσει.

7. Εναλλαγή στη θερμοκρασία του νερού κατά τη διάρκεια του ντους.
Εναλλάσσετε τη θερμοκρασία του νερού στο ντους από το ζεστό στο κρύο για μερικά λεπτά, έχει ευεργετική επίδραση στη ροή του αίματος και τη ροή της λέμφου.Η θερμότητα προκαλεί διαστολή, ενώ το κρύο συστολή.
Αυτή η θεραπεία δεν συνιστάται για τις έγκυες γυναίκες, ή για εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την καρδιά ή την αρτηριακή πίεση .

8. Αποφύγετε προϊόντα ομορφιάς που περιέχουν χημικές ουσίες
Οι περισσότερες λοσιόν, κρέμες, αντηλιακά, αποσμητικά, σαπούνια, αρώματα και άλλα δημοφιλή προϊόντα ομορφιάς περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες που μπορούν να διαρρεύσουν μέσω του δέρματος στο λεμφικό σύστημα.
Πάντα να επιλέγετε φυσικά, βιολογικά προϊόντα απαλλαγμένα από χημικές ουσίες ή αμφιβόλου συστατικών .

9. Βαθιά αναπνοή
Τόσο απλό όσο ακούγεται, οι βαθιές ασκήσεις αναπνοής μπορούν να τονώσουν τη ροή της λέμφου και να μειώσουν τη συσσώρευση τοξινών στο σώμα

10. Εναλλακτικές Θεραπείες
Ο βελονισμός μπορεί να κινητοποιήσει αποτελεσματικά την ροή του αίματος, καθώς και μια θεραπεία μάλαξης λεμφικής παροχέτευσης προς τους λεμφαδένες, μπορεί να διεγείρει την κυκλοφορία και να απομακρύνει τις τοξίνες από τα κύτταρα.
Η σάουνα ή το χαμάμ μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην απελευθέρωση των τοξινών του σώματος μέσω του ιδρώτα και το σύστημά μας να καθαρίσει πολύ καλά .Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας!


Disqus Comments

Δείτε επίσης: