BREAKING NEWS
latest

«Αποτύχαμε» – Η ομολογία του βασιλιά της Σουηδίας για την διαχείριση της πανδημίας


Σε συνέντευξή του ο βασιλιάς της Σουηδίας παραδέχτηκε ότι η χώρα του απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού με αποτέλεσμα να καταγράφει πολύ υψηλότερο αριθμό θανάτων από την Covid-19 σε σχέση με τα γειτονικά σκανδιναβικά κράτη.

«Νομίζω ότι έχουμε αποτύχει. Έχει πεθάνει μεγάλος αριθμός ανθρώπων και αυτό είναι τρομερό», δήλωσε ο Κάρολος ΙΣΤ΄ Γουσταύος.

Ο βασιλιάς της Σουηδίας παραδέχθηκε επίσης ότι το 2020 ήταν «μια τρομερή χρονιά» κι ότι ενισχύθηκαν κι οι δικοί του φόβοι μήπως μολυνθεί από τον κορoνοϊό. «Ο λαός της Σουηδίας υπέφερε τρομακτικά μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Η σκέψη στρέφεται σ’ όλες εκείνες τις οικογένειες που δεν μπόρεσαν να πουν το στερνό αντίο στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Είναι μια σκληρή, τραυματική εμπειρία», είπε ο 74χρονος μονάρχης.

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων

Την ίδια στιγμή, η Σουηδία, της οποίας η ανορθόδοξη στρατηγική καταπολέμησης της πανδημίας την έφερε στο παγκόσμιο προσκήνιο, κατέγραψε σήμερα ρεκόρ 8.881 ημερήσιων κρουσμάτων, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της σουηδικής Υπηρεσίας Υγείας.

Η αύξηση συγκρίνεται με το προηγούμενο υψηλό των 7.935 ημερήσιων κρουσμάτων που καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Σουηδία κατέγραψε επίσης 91 νέους θανάτους, οι οποίοι αυξάνουν σε 7.893 τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την πανδημία. Οι καταγεγραμμένοι θάνατοι σημειώνονται συνήθως σε διάστημα αρκετών ημερών ή και εβδομάδων μερικές φορές, πριν προστεθούν στην καταμέτρηση της Υπηρεσίας Υγείας που επικαιροποιείται τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Το κατά κεφαλήν ποσοστό θνητότητας από τον νέο κορονοϊό στη Σουηδία είναι αρκετές φορές υψηλότερο από το αντίστοιχο των σκανδιναβικών γειτονικών της χωρών, αλλά χαμηλότερο από το ποσοστό αρκετών ευρωπαϊκών χωρών που επέλεξαν το μέτρο της καραντίνας.





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID