Πέμπτη

Σε αυτού του χρώματος την κρεβατοκάμαρα θα κοιμηθείς καλύτερα σύμφωνα με την επιστήμηΘέλεις καλύτερο και πιο συχνό σεξ; Η πιο έξυπνη κίνηση που έχεις να κάνεις είναι να βάψεις την κρεβατοκάμαρά σου μωβ.

Κάτι που δεν πρέπει να τολμήσεις στην περίπτωση που αντιμετωπίζεις δυσκολία στον ύπνο ή απλά ξυπνάς κουρασμένη, καθώς το συγκεκριμένο χρώμα συνδέεται βάσει ερευνών με τις αϋπνίες και την κακή ποιότητα ύπνου.

Κεφάλαιο «καλός ύπνος» λοιπόν. Τι συνιστούν οι ειδικοί όταν αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο;

Όπως αναφέρουν επιστημονικά έντυπα, μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο χρώμα που συμβάλει στα vibes ηρεμίας στον προσωπικό μας χώρο. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το μπλε!

Σε αυτό ακριβώς το συμπέρασμα κατέληξε και έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της βρετανικής αλυσίδας ξενοδοχείων «Travelodge». Σε αυτή, αναφέρεται πως οι Βρετανοί που κοιμούνται σε μπλε υπνοδωμάτιο απολαμβάνουν κατά μέσο όρο ύπνο διάρκειας 7 ωρών και 52 λεπτών κάθε νύχτα.

Κάτι που πιθανότατα οφείλεται στο ότι το μπλε χρώμα επιδρά ως φυσικό «ηρεμιστικό» στον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς μειώνει την πίεση του αίματος αλλά και τον καρδιακό ρυθμό.

Ανεβασμένη διάθεση (και) στο σπίτι; Να ποιο χρώμα πρέπει να κυριαρχεί στον προσωπικό σου χώρο

Το εν λόγω χρώμα – από την πιο απαλή στην πιο έντονή του απόχρωση- προτιμάται από τους διακοσμητές στους στοίχους της κρεβατοκάμαρας, καθώς θεωρείται ο απόλυτος σύμμαχός μας για έναν άνετο, χαλαρωτικό και βαθύ ύπνο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, όσοι άνθρωποι κοιμούνται σε δωμάτιο με μπλε τοίχους, τείνουν να ξυπνούν πιο ξεκούραστοι και πιο χαρούμενοι, έτοιμοι να αδράξουν τη μέρα.

Το τεστ χρωμάτων που αποκαλύπτει την πραγματική ηλικία του εγκεφάλου μας

Αν πάλι δεν σου αρέσει το μπλε ως επιλογή, οι εναλλακτικές σου είναι οι φωτεινές αποχρώσεις του κίτρινου, το πορτοκαλί, το πράσινο και –παραδόξως- το ασημί.

Όσο για την επιλογή που θα πρέπει να αφήσεις εκτός καθώς θεωρείται εντελώς λάθος;

Δεν είναι άλλη από το «παγωμένο» λευκό. Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε το χρώμα της κρεβατοκάμαράς μας;Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας!


Disqus Comments

Δείτε επίσης: