BREAKING NEWS
latest

Μαλλιά: Η θαυματουργή βιταμίνη Ε


Μαλλιά: Η θαυματουργή βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε είναι γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση των βλαβών των ελεύθερων ριζών και προστατεύουν τα κύτταρα του σώματος. Αν και μπορείτε να τη βρείτε στο διάδρομο με τα συμπληρώματα διατροφής, πολλές εταιρείες προσθέτουν βιταμίνη Ε στα προϊόντα ομορφιάς τους. Και για καλό λόγο! Η βιταμίνη Ε έχει χρησιμοποιηθεί στη δερματολογία από τη δεκαετία του 1950 για να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τη γήρανση, τη φλεγμονή και τον ήλιο.

Το λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση υγιούς δέρματος και ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος. Πρόσφατα, η βιταμίνη Ε χαιρετίστηκε ως θεραπεία για να μετατραπούν τα ταλαιπωρημένα  μαλλιά σε λαμπερά, γεμάτα υγεία. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς οι ιδιότητες που ενισχύουν το δέρμα της βιταμίνης Ε μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της υγείας των μαλλιών και την προώθηση της ανάπτυξης τους.

Πρώιμη έρευνα δείχνει ότι η βιταμίνη Ε μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της συνολικής υγείας του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών. Απαιτούνται περισσότερες μελέτες για να κατανοήσουμε πραγματικά τα πιθανά οφέλη της.

Αποτρέπει την τριχόπτωση

Μια μικρή δοκιμή από το 2010 διαπίστωσε ότι τα συμπληρώματα βιταμίνης Ε βελτίωσαν την ανάπτυξη των μαλλιών σε άτομα με τριχόπτωση. Πιστεύεται ότι οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της βιταμίνης βοήθησαν στη μείωση του οξειδωτικού στρες στο τριχωτό της κεφαλής. Το οξειδωτικό στρες έχει συνδεθεί με την τριχόπτωση.

Βελτιώνει την κυκλοφορία του τριχωτού της κεφαλής

Η βιταμίνη Ε μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος, η οποία λέγεται ότι βελτιώνει την υγεία των μαλλιών. Οι ερευνητές σε μια μελέτη του 1999 διαπίστωσαν ότι οι υψηλές δόσεις βιταμίνης Ε αύξησαν τη ροή του αίματος στα μάτια σε άτομα με διαβήτη τύπου 1. Μια ξεχωριστή μελέτη του 2001, διαπίστωσε ότι η αυξημένη παροχή αίματος ενθάρρυνε την ανάπτυξη των μαλλιών και αύξησε το θυλάκιο και το μέγεθος των τριχών στα ποντίκια. Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη έρευνα για να δούμε αν η βιταμίνη Ε επηρεάζει άμεσα την παροχή αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και εάν ναι, τι σημαίνει αυτό για την ανάπτυξη των μαλλιών.

Ισορροπεί την παραγωγή λιπαρότητας

Η βιταμίνη Ε είναι σημαντική για τη δημιουργία προστατευτικού φράγματος στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτό το φράγμα βοηθά στο κλείδωμα της υγρασίας. Το ξηρό, ερεθισμένο δέρμα μπορεί να είναι σημάδι έλλειψης βιταμίνης Ε. Αν και δεν είναι σαφές εάν η τοπική βιταμίνη Ε μπορεί να εξισορροπήσει την παραγωγή λαδιού στο τριχωτό της κεφαλής, τα έλαια που περιέχουν βιταμίνη Ε – όπως το λάδι αβοκάντο – μπορεί να βοηθήσουν στην ενυδάτωση του τριχωτού της κεφαλής. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αποτροπή της υπερβολικής παραγωγής πετρελαίου.

Προσθέτει λάμψη

Τα μαλλιά μπορεί να φαίνονται θαμπά και θρυμματισμένα όταν είναι κατεστραμμένα. Όταν αφαιρείται το προστατευτικό στρώμα λίπους στο εξωτερικό της επιδερμίδας των μαλλιών χάνουν τη λάμψη τους. Ένα πλούσιο σε βιταμίνη Ε λάδι μπορεί να βοηθήσει στην αντικατάσταση αυτού του προστατευτικού στρώματος και να επαναφέρει τη λάμψη. Το λάδι γενικά βοηθά επίσης στη στεγανοποίηση της υγρασίας, στη μείωση της θραύσης και στην προστασία των μαλλιών από ζημιές.

Υποστηρίζει ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής

Η βιταμίνη Ε είναι απαραίτητη για υγιές δέρμα – και αυτό περιλαμβάνει το τριχωτό της κεφαλής σας. Η κακή υγεία του τριχωτού της κεφαλής συνδέεται με την κακή ποιότητα των μαλλιών. Η βιταμίνη Ε υποστηρίζει το τριχωτό της κεφαλής και δίνει στα μαλλιά σας μια ισχυρή βάση για να αναπτυχθούν μειώνοντας το οξειδωτικό στρες και διατηρώντας το προστατευτικό στρώμα λιπιδίων.





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID