BREAKING NEWS
latest

Σιβηρία : Η πατρίδα μιας από τις πιο όμορφες γάτες του πλανήτη


Οι γάτες Σιβηρίας έχουν τον αέρα μια άγριας γάτας σε μικρογραφία

Η γάτα Σιβηρίας αποτελεί επιτομή μιας εγχώριας φυλής: η μεσαίου μεγέθους γάτα με την αρχέγονη εμφάνιση, τη γερή κορμοστασιά και το ημι-μακρύ τρίχωμα λένε ότι έχει δημιουργηθεί χωρίς ανθρώπινη επέμβαση στην πατρίδα της τη Ρωσία. Εκτρέφονται σκόπιμα μόλις από τη δεκαετία του ’80.

Οι γάτες Σιβηρίας είναι γνήσια ζώα της φύσης. Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό των γατών του δάσους, που στην πατρίδα τους τη Ρωσία ονομάζονται «Sibirskaja koschka», είναι η εξωτερική εμφάνιση και ο απλός χαρακτήρας τους.

Το πλούσιο τρίχωμα της φυσικής φυλής είναι προσαρμοσμένο στους τσουχτερά κρύους χειμώνες και τα ζεστά καλοκαίρια της Σιβηρίας, κρατά τη γάτα ζεστή κατά τη χειμερινή περίοδο ενώ παράλληλα είναι αρκετά ελαφρύ κατά τους ηλιόλουστους καλοκαιρινούς μήνες.

Εμφάνιση

Οι γάτες Σιβηρίας έχουν τον αέρα μια άγριας γάτας σε μικρογραφία. Χάρη στο ημι-μακρύ τρίχωμά της με υδροαπωθητικό, γερό εξωτερικό μανδύα και πυκνό υπομανδύα, η γάτα Σιβηρίας μοιάζει με τη Μέιν Κουν και τη γάτα του Νορβηγικού Δάσους.

Ωστόσο, είναι σημαντικά πιο μικρόσωμη από τη Μέιν Κουν και έχει πιο μακριά πόδια από τη γάτα του Νορβηγικού Δάσους. Οι μεσαίου μεγέθους γάτες Σιβηρίας είναι μυώδεις και σχετικά βαριές, μιας και φτάνουν έως και εννέα κιλά. Γι’ αυτό, ενηλικιώνονται αφού φτάσουν την ηλικία των τριών ετών περίπου, σύμφωνα με το zooplus.gr.

Φώτο
 

Πηγή 




 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID