BREAKING NEWS
latest

Οι ευεργετικές ιδιότητες του καστορέλαιου


Το καστορέλαιο είναι ίσως ότι πιο ευεργετικό θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις για την περιποίηση των μαλλιών σου.

Όπως ακριβώς θα φροντίσουμε το δέρμα μας, άλλο τόσο θα πρέπει να περιποιούμαστε και τα μαλλιά μας. Τόσο για να είναι υγιή, όσο και για να χαιρόμαστε κάθε φορά που τα βλέπουμε στον καθρέφτη. Δεν έχεις παρατηρήσει κι εσύ ότι όταν έχεις όμορφα και λαμπερά μαλλιά, αμέσως νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση; 

Συμβαίνει, όμως, πολλές φορές να μην είμαστε ευχαριστημένοι με κάποια προϊόντα, με αποτέλεσμα να ψάχνουμε διαρκώς DIY σπιτικές συνταγές ομορφιάς και συστατικά, που υπόσχονται να κάνουν θαύματα στα μαλλιά μας. Ένα από αυτά, λοιπόν, είναι και το καστορέλαιο.

Το καστορέλαιο θεωρείται εδώ και αιώνες θαυματουργό για τα μαλλιά, είναι πολύ οικονομικό και μπορείς να το προμηθευτείς από το φαρμακείο για να μεταμορφώσεις κυριολεκτικά την ποιότητα της τρίχας σου και να ξαναδείς υγιές και δυνατό το τριχωτό της κεφαλής σου. Ας δούμε, όμως, παρακάτω ακριβώς τι κάνει το καστορέλαιο στα μαλλιά και ποια είναι τα οφέλη του.

Δρα κατά της τριχόπτωσης

Το καστορέλαιο είναι η λύση για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα της τριχόπτωσης ή αραίωσης των μαλλιών σου. Ανακάτεψε μια μικρή ποσότητα καστορέλαιου με λίγο χυμό από ginger και κάνε απαλό μασάζ με το μείγμα σε όλα τα μαλλιά σου. Αφού το αφήσεις να δράσει για μισή ώρα, μετά μπορείς να λουστείς κανονικά.

Δρα κατά της πιτυρίδας

Το καστορέλαιο και τα θρεπτικά συστατικά του μπορούν να αποδειχθούν βάλσαμο για την πιτυρίδα και τον κνησμό του τριχωτού της κεφαλής. Άπλωσε μία με δύο φορές την εβδομάδα καστορέλαιο στις ρίζες σου και κάνε απαλό μασάζ. Έτσι, θα θρέψεις τις ρίζες και θα βοηθήσεις να αυξηθεί η κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό, εμποδίζοντας την εμφάνιση της πιτυρίδας.

Βελτιώνει τις κατεστραμμένες άκρες και την ψαλίδα

Μπορεί αυτόν τον καιρό -λόγω lockdown- να έχεις αφήσει στην άκρη τα εργαλεία hairstyling, αλλά συνεχίζεις να χρησιμοποιείς σεσουάρ για να στεγνώνεις τα μαλλιά μετά το λούσιμο. Ακόμα και αυτό ταλαιπωρεί τις άκρες και είναι ικανό να προκαλέσει ψαλίδα. Χρησιμοποίησε μερικές σταγόνες καστορέλαιο δύο με τρεις φορές την εβδομάδα στις άκρες των μαλλιών και θα τα δεις να… μεταμορφώνονται.

Μαλακώνει τα άγρια και ξηρά μαλλιά

Έχεις παρατηρήσει τελευταία πως τα μαλλιά σου είναι πολύ άγρια στην υφή, παρόλο που χρησιμοποιείς μάσκες και conditioner; Υπάρχει λύση. Την ώρα που βάζεις conditioner στις άκρες των μαλλιών, πρόσθεσε και λίγο καστορέλαιο και κάνε ελαφρύ μασάζ. Ξέπλυνε καλά και θα δεις πως τα μαλλιά σου θα είναι πιο μαλακά από ποτέ.




 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID