BREAKING NEWS
latest

Πρησμένα μάτια: Τρόποι αντιμετώπισης


Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μειώσει κανείς το πρήξιμο γύρω από τα μάτια, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγει στην πλαστική χειρουργική.

Καλός ύπνος: Το να κοιμάται κανείς καλά αποτελεί το πιο σημαντικό εργαλείο για τη μείωση του πρηξίματος γύρω από τα μάτια. Οι ενήλικες χρειάζονται 7 – 9 ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Για να εξασφαλίσει κανείς ότι κοιμάται αρκετά μπορεί να είναι βοηθητικό να σχηματίσει μία ρουτίνα ύπνου και να μείνει πιστός σε αυτή. Είναι σημαντικό να κρατάμε στο μυαλό μας ότι η ρουτίνα ύπνου ξεκινάει αρκετά νωρίτερα από την ώρα που ξαπλώνουμε στο κρεβάτι. Η κατανάλωση καφεΐνης θα πρέπει να σταματά τουλάχιστον έξι ώρες πριν την κατάκλιση, ενώ η κατανάλωση τροφής τρεις. Επίσης καλό θα ήταν να κλείνει κανείς τις ηλεκτρονικές του συσκευές πριν τον ύπνο.

Ύπνος σε ανάκλιση: Το να κοιμάσαι με περισσότερα από ένα μαξιλάρι, μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή συγκέντρωσης υγρών γύρω από τα μάτια. Εάν ωστόσο, σου είναι δύσκολο να κοιμηθείς πάνω σε πολλά μαξιλάρια, δοκίμασε πιθανά να ανασηκώσεις το πάνω μέρος του κρεβατιού σου, ώστε να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα. Για να το καταφέρεις αυτό τοποθέτησε μερικά βιβλία κάτω από τα πόδια του κρεβατιού, στην πλευρά που βρίσκεται το κεφάλι σου.

Αλλεργίες: Οι αλλεργίες μπορεί αν προκαλέσουν ερυθρότητα και πρήξιμο στα μάτια. Ο γιατρός σου μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις μία θεραπεία κατάλληλη για την αλλεργία σου, η οποία θα συνδράμει στον περιορισμό των συμπτωμάτων. Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει σταγόνες για τα μάτια ή συνταγογράφηση φαρμάκων.

Ενυδάτωση: Το πρήξιμο στα μάτια μπορεί να είναι αποτέλεσμα αφυδάτωσης. Σιγουρέψου ότι καταναλώνεις αρκετή ποσότητα νερού κάθε ημέρα, ώστε να διατηρήσεις το σώμα σου υγιές. Ο γενικός κανόνας της ενυδάτωσης επιτάσσει 8 ποτήρια νερό κάθε ημέρα.

Αλκοόλ: Προσπάθησε είτε να περιορίσεις είτε να αποφύγεις εντελώς την κατανάλωση αλκοόλ ή άλλων ποτών, που σου προκαλούν αφυδάτωση. Εάν έχεις βαρεθεί το σκέτο νερό, μπορείς να εμπλουτίσεις το διαιτολόγιό σου με χυμούς φρούτων.





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID