BREAKING NEWS
latest

Η διατροφή συνδέεται άμεσα με την ψυχική μας υγεία!


Η διατροφή συνδέεται άμεσα με την ψυχική μας υγεία!

Η διατροφή συνδέεται άμεσα με την ψυχική μας υγεία και μια νέα έρευνα έρχεται να το αποδείξει ξανά, για όσους ακόμη διατηρούν τις αμφιβολίες τους.

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι συνδέουμε τη διατροφή που κάνουμε με την εικόνα του σώματος μας. Ποια είναι τα κατάλληλα τρόφιμα μετά από μία προπόνηση, ποια είναι η κατάλληλη ώρα να τα καταναλώσουμε κτλ.. Μια νέα έρευνα, όμως, έρχεται να συνδέσει τη διατροφή και με την ψυχική μας υγεία.

Ειδικότερα, η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό International Journal of Food Sciences and Nutrition διαπίστωσε ότι μια δίαιτα γεμάτη από junk food συνδέεται και με μια “κακή” ψυχική υγεία, αλλά και με συμπτώματα όπως η χρόνια κατάθλιψη και το άγχος, που καθιστούν σαφές ότι η διάθεση μας πραγματικά εξαρτάται από το φαγητό που καταναλώνουμε.

Οι ερευνητές σε μια μελέτη 10 χρόνων, συνέλεξαν δεδομένα από 240.000 συμμετέχοντες, οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήσεις μέσω τηλεφώνου, για τις διατροφικές τους συνήθειες, αλλά και για το εισόδημα τους, την ηλικία και το φύλο τους. Το αποτέλεσμα ήταν οι επιστήμονες να καταλήξουν στη σύνδεση της διατροφής των συμμετεχόντων με τη γενικότερη ψυχική τους υγεία.

Σίγουρα είναι απαραίτητη η περαιτέρω έρευνα πάνω στο θέμα, ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες συνέδεσαν την κακή διατροφή με την ψυχική υγεία. Στο παρελθόν, έχει επίσης αναφερθεί ότι μια διατροφή υψηλή σε ζάχαρη, θα μπορούσε να έχει τα αντίστοιχα αποτελέσματα στη διάθεσή μας.

Μια τέτοια έρευνα, είναι ακόμη σημαντική γιατί μας υπενθυμίζει πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν οι διατροφικές μας επιλογές, αλλά και πως ό,τι τροφή δίνουμε στο σώμα μας, δίνουμε την ίδια στιγμή και στο μυαλό μας.





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID