Έκθεση-κόλαφος για Ελλάδα: Η πιο αυταρχική χώρα στην Ευρώπη τον καιρό της πανδημίας!


Έκθεση-κόλαφος για Ελλάδα: Η πιο αυταρχική χώρα στην Ευρώπη τον καιρό της πανδημίας!

Μία έκθεση-κόλαφο για την Ελλάδα δημοσίευσε το ινστιτούτο V-Dem του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, σύμφωνα με το οποίο η δημοκρατία της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της πανδημίας βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το Μπαγκλαντές και το Κονγκό, αποτελώντας την πιο αυταρχική χώρα της Ευρώπης!

Η Ελλάδα αποτελεί ουραγό της Ευρώπης στον σεβασμό των δημοκρατικών προτύπων κατά την περίοδο της πανδημίας. Πιο συγκεκριμένα, η χώρα μαζί με τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης όσον αφορά τις δημοκρατικές παραβιάσεις (democratic violations) τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Μάλιστα την ξεπερνούν σε δημοκρατικότητα χώρες, όπως το Πακιστάν και το Ιράν…

Παράλληλα, κατατάσσεται διεθνώς, στη (χειρότερη) κατηγορία των κρατών όπου καταγράφηκαν «μείζονες δημοκρατικές παραβιάσεις» από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο του 2020 με επίκληση την προστασία από τον ιό, μαζί με χώρες όπως η Τουρκία, την ώρα που η Ουγγαρία (που βρίζουν συνεχώς τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ως «αυταρχικη»), να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο, η θέση της Ελλάδας οφείλεται κυρίως σε σημαντικούς περιορισμούς της ελευθερίας του Τύπου και σε καταχρηστικές συμπεριφορές των αρχών ασφαλείας.


Πηγή

Μοιραστείτε το άρθροΣτείλτε το σε φίλους ή αποθηκεύστε τον σύνδεσμο για αργότερα.
Η συζήτηση συνεχίζεται

Η άποψή σας έχει αξία

Μοιραστείτε τη γνώμη σας για το άρθρο και συμβάλετε σε έναν χρήσιμο, τεκμηριωμένο και πολιτισμένο διάλογο.

  • Σεβασμός στους συνομιλητές
  • Σχόλια σχετικά με το θέμα
  • Χωρίς προσβολές ή προσωπικά δεδομένα
Γράψτε το σχόλιό σας Τα σχόλια εκφράζουν τους συντάκτες τους και μπορεί να ελέγχονται σύμφωνα με τους κανόνες συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Facebook Comments APPID