Τρίτη

Έκαναν το εμβόλιο οι πρώτοι 470 πολίτες - Δείτε το πιστοποιητικό του εμβολιασμούΈκαναν το εμβόλιο οι πρώτοι 470 πολίτες - Δείτε το πιστοποιητικό του εμβολιασμού

Συνολικά, μέχρι αυτή τη στιγμή, έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού 471 άτομα, εκ των οποίων μόνο μία 32χρονη ειδικευόμενη γιατρός στο νοσοκομείο Αττικόν, έκανε μια αλλεργική αντίδραση, η οποία ωστόσο αντιμετωπίστηκε επιτυχώς.

Στη χώρα μας, οι εμβολιασμοί των υγειονομικών, όπως ανέφερε στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί στις 20 Ιανουαρίου και την ίδια ημέρα θα ξεκινήσουν να γίνονται τα εμβόλια του κορονοϊού στους πολίτες.

Μάλιστα, όσοι εμβολιάζονται θα λαμβάνουν και πιστοποιητικό εμβολιασμού. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο θα λαμβάνουν όλοι οι πολίτες που κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας μας, έδειξε η κάμερα του OPEN TV.

Στο έγγραφο υπάρχει το όνομα του πολίτη που έκανε το εμβόλιο, το ΑΜΚΑ του, το όνομα της εταιρείας του εμβολίου που έκανε, η ημερομηνία εμβολιασμού του αλλά και η ημερομηνίας της δεύτερης δόσης του εμβολίου.

Μεταξύ άλλων στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο κ. Θεμιστοκλέους, αναφέρθηκε στο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, όσοι θα λαμβάνουν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου, θα μπορούν να λαμβάνουν σε ψηφιακή μορφή πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο θα μπορούν να το αξιοποιούν για προσωπική χρήση και θα περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία του εμβολιαζόμενου (πότε εμβολιάστηκε κλπ.).

Δείτε το ρεπορτάζ:
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας!


Disqus Comments

Δείτε επίσης: