BREAKING NEWS
latest

Θεοδωρικάκος: «Έρχονται» 20.000 θέσεις εργασίας μέσα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»


 Ο Τάκης Θεοδωρικάκος προανήγγειλε ότι τα έργα του προγράμματος το πρώτο εξάμηνο του 2021 θα έχουν δημιουργήσει 20.000 θέσεις εργασίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι ο πρώτος νόμος που θα ψηφιστεί στις 11 Ιανουαρίου θα είναι αυτός για τις προσλήψεις στο Δημόσιο με πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό καθώς και ότι θα υπάρξει καμπάνια ενημέρωσης το πρώτο εξάμηνο της επόμενης χρονιάς για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Όπως είπε στη Βεργίνα Τηλεόραση, το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έχει διασφαλισμένους πόρους τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ λόγω συνεργασίας με το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων στο οποίο θα πρέπει να προστεθεί και 1 δισεκατομμύριο ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ώστε κι εκείνη να στηρίξει αυτό το πρόγραμμα μαμούθ για την ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση.

«Ήδη έχουμε έργα, δράσεις και παρεμβάσεις στο πλαίσιο του προγράμματος ύψους 1,3 δισ. ευρώ, σχεδόν σε όλες τις πόλεις-που δεν ξεκίνησαν οι περισσότερες αλλά ξεκίνησαν οι διαδικασίες» σημείωσε ο υπουργός.

«Στο επόμενο 6μηνο και μόλις οριστικοποιηθεί η έξοδος από τον εφιάλτη της πανδημίας αυτά τα έργα θα έχουν δρομολογηθεί και θα φέρουν 20.000 θέσεις εργασίας» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Περνάμε στις αξιοκρατικές προσλήψεις στο Δημόσιο»
Όπως ανακοίνωσε ο πρώτος νόμος που θα ψηφίσει το ελληνικό κοινοβούλιο στις 11 Ιανουαρίου του 2021 θα είναι για την εξέλιξη και αναβάθμιση του ΑΣΕΠ ώστε να γίνει πράξη η αξιοκρατία στις προσλήψεις του Δημοσίου και να δοθούν ευκαιρίες και δυνατότητες στους νέους ανθρώπους.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος διευκρίνισε πως ο νόμος θα εφαρμοστεί από το 2022, ενώ το 2021 θα υπάρξει μεταβατικό σύστημα προσλήψεων σημειώνοντας πως με το ισχύον σύστημα θα γίνουν οι προαναγγελθείσες 12.500 νέες προσλήψεις στο δημόσιο.

Η εφαρμογή του νέου νόμου θα προβλέπει γραπτό πανελλήνιο διαγωνισμό ο οποίος θα γίνεται κάθε 2 χρόνια «ίσως και κάθε χρόνο» είπε ο υπουργός τονίζοντας πως από την εποχή που επικρατούσε το «μέσο» στις προσλήψεις, «περάσαμε με το νόμο Πεπονή στις αντικειμενικές προσλήψεις και τώρα περνούμε στις αξιοκρατικές»

Έρχεται καμπάνια για τη ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού
Για τη δυνατότητα των Ελλήνων του εξωτερικού να ενημερωθούν για τον τρόπο που θα μπορούν να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι λόγω κορονοϊού η καμπάνια καθυστέρησε και θα γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021.

Ξεκαθάρισε ότι η καμπάνια προβλεπόταν από το νόμο που ψηφίστηκε πέρυσι από το ελληνικό κοινοβούλιο με 280 ψήφους και διευκρίνισε ότι θα στηθούν κάλπες και η ψηφοφορία δε θα γίνει με επιστολική ψήφο.

Πάνω από 200 εκατ. ευρώ στην Αυτοδιοίκηση τον καιρό της πανδημίας
Μέσα στην περίοδο της πανδημίας, το υπουργείο Εσωτερικών έχει διαθέσει πάνω από 200 εκατ. ευρώ ως έκτακτη επιχορήγηση για την οικονομική στήριξη της Αυτοδιοίκησης σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος ενώ διευκρίνισε ότι εντός των επόμενων ημερών θα ψηφιστούν οι ρυθμίσεις που αφορούν τις 120 δόσεις για όσους χρωστούν στους δήμους, όπως και η δυνατότητα για 24 δόσεις για τα τέλη που προκύπτουν από τη δήλωση των αδήλωτων τετραγωνικών.





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID