BREAKING NEWS
latest

12 τρόφιμα που δεν θα έπρεπε ποτέ να φυλάσσετε στο ψυγείο


Προσπαθήστε να φανταστείτε την ζωή χωρίς ένα ψυγείο στην κουζίνα σας… Αδύνατο έτσι; Πού θα αποθηκεύατε όλο το γάλα και το γιαούρτι χωρίς να χαλάσουν την επόμενη μέρα;

Δυστυχώς, δεν διατηρούνται όλα τα τρόφιμα φρέσκα στο ψυγείο σας. Αντιθέτως, κάποια προϊόντα δεν θα διατηρηθούν φρέσκα περισσότερο και είναι ακόμη και επικίνδυνο να φυλάσσονται στο ψυγείο! Το γνωρίζατε αυτό; Επειδή εμείς όχι… Λοιπόν σε αυτή την λίστα θα ανακαλύψουμε τα 12 τρόφιμα που δεν θα έπρεπε να αποθηκεύετε ΠΟΤΕ στο ψυγείο, ότι και να γίνει.

1. Κρεμμύδια.
Τα κρεμμύδια είναι απαραίτητα στην κουζίνα σας. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε τόσα πολλά διαφορετικά πιάτα που είναι πρακτικά πιο δύσκολο να μην τα χρησιμοποιήσετε στο μαγείρεμα. Επειδή μπορείτε να φυλάσσετε τα κρεμμύδια σας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα μπορείτε να τα αγοράζετε καθ’ όλο τον χρόνο.

Το μόνο που πρέπει να ξέρετε είναι πώς να δημιουργήσετε τις κατάλληλες συνθήκες για να μην χαλάσουν. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κρατήσετε την γεύση και την θρεπτική αξία των κρεμμυδιών σας αναλλοίωτη για έως και δέκα μήνες. 

Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύετε τα κρεμμύδια σας είναι ο ίδιος με αυτόν που αποθηκεύετε τις πατάτες σας (το οποίο αναφέρεται σε προηγούμενο σημείο αυτής της λίστας). 

Απλά μην φυλάσσεται τα κρεμμύδια σας δίπλα στις πατάτες σας στο ντουλάπι. Λόγω των αερίων που απελευθερώνουν οι πατάτες τα κρεμμύδια σας μπορεί να χαλάσουν γρηγορότερα. Κατά προτίμηση, διατηρήστε τα κρεμμύδια σας καλά κρυμμένα σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος.

2. Σκόρδο.
Το σκόρδο χρησιμοποιείται σε ένα σωρό διαφορετικές συνταγές. Μπορείτε να βρείτε φρέσκο σκόρδο στο σούπερ μάρκετ ή μπορείτε να το καλλιεργήσετε οι ίδιοι στον κήπο σας.

Για να κρατήσετε το σκόρδο σας φρέσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι καλό να γνωρίζετε πώς να το αποθηκεύσετε. Είναι καλύτερα να φυλάσσετε το σκόρδο σας σε ειδικά ας πούμε βαζάκια για σκόρδο. Αυτό που δεν πρέπει να κάνετε είναι να φυλάσσετε το σκόρδο σας στο ψυγείο. Ο λογος είναι ότι όταν το σκόρδο φυλάσσεται σε κρύα θερμοκρασία αυτό μπαίνει σε διαδικασία βλάστησης και θα χαλάσει πολύ πιο γρήγορα. Πρέπει να φυλάσσετε το σκόρδο σε ένα δροσερό και σκοτεινό μέρος όπως ένα ντουλάπι για παράδειγμα δίπλα στα κρεμμύδια σας.

3. Ψωμί.
Αν διατηρείτε ψωμί στο ψυγείο σας θα ξεραθεί πολύ πιο γρήγορα. Αν δεν μπορείτε να τελειώσετε το ψωμί με μονομιάς μπορείτε πάντα να κρατήσετε μερικές φέτες στην κατάψυξη.

Με αυτόν τον τρόπο την στιγμή που θέλετε να καταναλώσετε το ψωμί μπορείτε να το αποψύξετε και θα παραμείνει μαλακό. Προσπαθήστε να μην αγοράζετε υπερβολικά πολύ ψωμί σε μια φορά ή για παράδειγμα προσπαθήστε να αγοράζετε δύο μισά ψωμιού αντί για ένα ολόκληρο έτσι ώστε να τρώτε το ένα και να κρατάτε το άλλο στην κατάψυξη.

4. Βασιλικός.
Ακόμη και αν μπορείτε να βρείτε φρέσκα φύλλα βασιλικού στην περιοχή με τα ψυγεία στο σούπερ μάρκετ, ο βασιλικός είναι στην πραγματικότητα μη ανεκτικός στην κρύα θερμοκρασία και θα μαραθεί σε χρόνο ρεκόρ.

Επιπρόσθετα, το φυτό θα απορροφήσει την οσμή των τροφίμων που φυλάσσονται στο ψυγείο σας. Για να διατηρήσετε τον βασιλικό σας φρέσκο περισσότερο πρέπει να τον διαχειρίζεστε σαν ένα κανονικό φυτό ή λουλούδι και να βάζετε το κοτσάνι του βασιλικού σε ένα ποτήρι νερό. Αν έχετε κάποια απομεινάρια βασιλικού μετά την ετοιμασία του γεύματός σας, μπλανσάρετε τον βασιλικό και βάλτε τον στην κατάψυξη. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να απολαμβάνετε τα φύλλα βασιλικού σας πολύ περισσότερο!

5. Μέλι.
Το μέλι δεν είναι μόνο καλό αλλά και πολύ υγιεινό. Δεν είναι σοφό να φυλάσσετε το μέλι στο ψυγείο γιατί αυτό θα γίνει παχύρευστο και άρα πιο δύσκολο να απλωθεί.

Αν το αφήσετε σε κρύα θερμοκρασία για πολύ καιρό, το μέλι θα κρυσταλλοποιηθεί το οποίο θα οδηγήσει στην απώλεια της γλυκιάς γεύσης. Το μέλι διατηρείται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου σε ξηρό και σκοτεινό μέρος κατά προτίμηση σε ένα κλειστό βάζο. Το μέλι δεν χαλάει αλλά η ποιότητα του μελιού μπορεί να μειωθεί μετά από περίπου δύο χρόνια.

6. Καφές.
Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι εκεί έξω που φυλάσσουν τον καφέ τους στο ψυγείο αλλά για αυτούς που το κάνουν, σταματήστε. Ακόμα και αν δεν έχετε χώρο στα ντουλάπια της κουζίνας σας μην νομίσετε ότι είναι καλή ιδέα να τον αποθηκεύσετε στο ψυγείο σας.

Λέγεται ότι ο καφές διατηρείται περισσότερο αν κρατείται στο ψυγείο αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι αλήθεια. Όπως και οι ντομάτες, οι φρέσκιοι κόκκοι καφέ απορροφούν τις οσμές των άλλων προϊόντων τα οποία φυλάσσονται στο ψυγείο σας και σαν αποτέλεσμα αυτοί καταλήγουν να έχουν διαφορετική γεύση. Για την ακρίβεια, τα άλλα τρόφιμα στο ψυγείο σας θα χάσουν την δική τους γεύση. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να φυλάξετε τον καφέ σας σε ένα σκοτεινό δοχείο για να μην χαραμιστεί το άρωμά του.

7. Αβοκάντο.
Τα αβοκάντο είναι πεντανόστιμα και όποιος ενδιαφέρεται έστω και λίγο για την υγεία ξέρει ότι πρέπει να τα τρώει σε τακτική βάση επειδή είναι γεμάτα με υγιεινά λιπαρά. Αυτά τα φρούτα είναι διαθέσιμα καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου και εισάγονται από την Νότια Αμερική, την Αφρική και το Ισραήλ.

Το κακό με τα αβοκάντο; Χαλούν πολύ γρήγορα. Έτσι σίγουρα το ερώτημα στο μυαλό όλων τώρα είναι πώς να κάνει κανείς αυτά τα φρούτα να αντέξουν περισσότερο. Τα αβοκάντο είναι στα καλύτερά τους όταν ωριμάσουν επειδή σε αυτό το σημείο έχουν την πιο πολλή γεύση. Σε αυτο το σημείο, και ξέρω ότι αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, μην τα φυλάξετε στο ψυγείο. Μόνο αν έχετε ήδη κόψει το αβοκάντο στη μέση, τότε μπορείτε στην πραγματικότητα να το φυλάξετε στο ψυγείο αλλά σιγουρευτείτε ότι δεν αφερείτε το κουκούτσι από το φρούτο. Με αυτόν τον τρόπο θα μείνει φρέσκο για πολύ περισσότερο.

8. Ελαιόλαδο και ηλιέλαιο.

Λάδι, όπως το ηλιέλαιο ή το ελαιόλαδο δεν πρέπει με τίποτα να φυλάσσονται στο ψυγείο.

Αυτά τα λάδια είναι καλύτερο να φυλάσσονται σε σκοτεινά και δροσερά μέρη όπως ένα ντουλάπι. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να φυλάσσετε το λάδι σας έως και 18 μήνες. Αν φυλάσσετε ελαιόλαδο στο ψυγείο, αυτό θα γίνει παχύρευστο, θολό και θα γίνει σβολώδες. Αυτό γίνεται επειδή το κρύο προκαλεί το λάδι να πήζει.

9. Πίκλες.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, δεν πρέπει να βάζετε το δοχείο με τις πίκλες μέσα στο ψυγείο. Γιατί; Υπάρχει τόσο πολύ νάτριο και άλμη μέσα τους που είναι κακό να τις ψύξετε.

10. Καρυκεύματα.
Πολλοί άνθρωποι φυλάσσουν την μαγιονέζα τους, το τσίλι και την σάλτσα σόγιας στο ψυγείο. Το γνωρίζατε ότι αυτό είναι εντελώς αχρείαστο; Τα πιο πολλά καρυκεύματα περιέχουν φυσικά και συνθετικά συντηρητικά.

Αυτός είναι ο λόγος που πάνω σε διάφορα μπουκάλια με σάλτσες αναγράφεται ότι πρέπει να τα διατηρούμε σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι ένα ψυγείο. Μπορεί απλώς να είναι το ντουλάπι της κουζίνα σας. Ακόμα και η μαγιονέζα και η κέτσαπ μπορούν να φυλάσσονται έξω από το ψυγείο. Προσοχή στα σπιτικά καρυκεύματα καθώς αυτά χαλούν πολύ πιο γρήγορα, άρα συστήνεται να φυλάσσονται αυτά στο ψυγείο.

11. Ντομάτες.
Μετά τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ πιθανότατα βγάζετε τα τις ντομάτες σας από τις σακούλες και τις βάζετε στο ψυγείο, έτσι; Εγώ τουλάχιστον αυτό έκανα μέχρι που διάβασα αυτό. Αυτό ισχύει για όλα τα είδη ντομάτας ακόμη και για τα ντοματίνια.

Λόγω του κρύου αέρα μέσα στο ψυγείο σας η διαδικασία ωρίμανσης των ντοματών διακόπτεται με αποτέλεσμα την απώλεια της υφής και της γεύσης και δεν θέλουμε κάτι τέτοιο να συμβεί, έτσι; Διατηρήστε τις ντομάτες φρέσκιες περισσότερο με το να τις κρατάτε σε ένα μπολ με φρούτα για παράδειγμα. Αυτό δεν είναι καλύτερο μόνο για την γεύση των ντοματών σας αλλά επίσης προσθέτει χρώμα και όγκο στο μπωλ με τα φρούτα!

12. Πατάτες.
Το ψυγείο θα κάνει την φλούδα των πατάτων σας να χαλάσει γρηγορότερα. Αν διατηρείτε τις πατάτες σας στο ψυγείο για μεγάλο διάστημα πιθανόν να παρατηρήσετε ότι οι πατάτες σας αποκτούν μία πιο γλυκιά και ίσως ακόμη και πιο αμμώδη γεύση.

Αυτό οφείλεται στο ότι το άμυλο που βρίσκεται στις πατάτες σας μεταβάλλεται σε ζάχαρη πολύ πιο γρήγορα. Αντί να διατηρείτε τις πατάτες σας στο ψυγείο, φυλάξτε τις σε ένα λιγότερο κρύο μέρος όπως σε ένα ντουλάπι ή στο υπόγειο. Αν τις φυλάξετε σε μια χάρτινη σακούλα, αυτό θα παρέχει στις πατάτες σας καλύτερη κυκλοφορία αέρα, πράγμα που θα τις κρατήσει φρέσκιες περισσότερο.





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID