BREAKING NEWS
latest

Τι αποκαλύπτει η στάση μας στον καναπέ;

Στον καναπέ καθόμαστε για να χαλαρώσουμε αλλά ο τρόπος που συνήθως επιλέγουμε να καθίσουμε δείχνει τι συμβαίνει στην προσωπική και επαγγελματική ζωή μας. Το σώμα μας χρησιμοποιεί τη δική του γλώσσα για να εκφράσει τα βαθιά κρυμμένα αισθήματά του…

Φτάνοντας κατάκοποι από τη δουλειά στο σπίτι κατευθυνόμαστε στον καναπέ μας. Ο τρόπος που καθόμαστε αποκαλύπτει όχι μόνο ποιοι είμαστε αλλά και πόσο ικανοποιημένοι είμαστε από το σεξ και την καριέρα μας!

Δώδεκα διαφορετικοί τύποι ανθρώπων προέκυψαν από την ανάλυση των στοιχείων μιας έρευνας καταναλωτών επίπλωσης που έκανε ο Άγγλος ειδικός στη γλώσσα του σώματος, Robert Phipps. Τα αποτελέσματα καταλήγουν σε μια ενδιαφέρουσα μελέτη χαρακτήρων.

«Στον καναπέ καθόμαστε για να χαλαρώσουμε αλλά ο τρόπος που συνήθως επιλέγουμε να καθίσουμε δείχνει τι συμβαίνει στην προσωπική και επαγγελματική ζωή μας. Το σώμα μας χρησιμοποιεί τη δική του γλώσσα για να εκφράσει τα βαθιά κρυμμένα αισθήματά του», αποκάλυψε ο ίδιος.

1. Το άνετο σταυροπόδι
Είναι μία από τις πιο δημοφιλείς στάσεις που δείχνει άνθρωπο ικανοποιημένο με το μέρος που έχει επιλέξει να ζει. Οι ώμοι ακουμπούν πίσω στη ράχη του καναπέ και τα χέρια αναπαύονται χαλαρά στα πόδια.

Αυτός είναι και ο πιο φυσικός και άνετος τρόπος να κάτσει κάποιος που μπορεί μεν να χαλαρώνει αλλά δεν αφήνεται ποτέ εντελώς. Ίσως αυτή η επιφυλακτικότητα είναι που συνδέεται και με τη μέτρια μισθολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και τη δυσαρέσκεια που νιώθει κατά βάθος για το επάγγελμά του.

Σε αντίθεση με τη θέση εργασίας, η σεξουαλική ζωή είναι σε καλύτερο επίπεδο. Ωστόσο, ο άνθρωπος αυτός περνάει αρκετό χρόνο σε αυτό τον καναπέ και το πιθανότερο είναι να μην αισθάνεται καθόλου σε φόρμα τώρα τελευταία…

2. Οι επεκτατικές διαθέσεις
Ο κυρίαρχος του καναπέ θα πιάσει όλο το μήκος του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει έναν αντίστοιχο ισχυρό χαρακτήρα. Απλώς, ο κοινωνικός αυτός τύπος ανθρώπου που περιστοιχίζεται από φίλους δείχνει την ήρεμη δύναμη που εκπέμπει καθώς και την αυτοπεποίθησή του.

Τρίτος σε σειρά ικανοποίησης από το μέρος που έχει επιλέξει να ζει κατεβαίνει μια θέση (αγγίζοντας την τέταρτη θέση κατάταξης) στη μισθολογική κλίμακα και στην ικανοποίηση που του προσφέρει η καριέρα που έχει ακολουθήσει.

Ωστόσο, ο συγκεκριμένος χαρακτήρας βρίσκεται μάλλον στη δεύτερη σειρά ικανοποίησης από τη σεξουαλική του ζωή και στην τρίτη από τη σχέση με τον σύντροφό του.

3. Μαζεμένος σε μία γωνία
Μπορεί η στάση να θυμίζει έμβρυο και να συνδέεται με άγχος αλλά στην πραγματικότητα ο ειδικός διαψεύδει τις πρώτες αυτές σκέψεις και τονίζει ότι υποδηλώνει άνθρωπο που είναι χαρούμενος σαν μωρό και ξέρει να διαχειρίζεται το καθημερινό άγχος με ευκολία.

Ευτυχισμένος με την καριέρα του, αγαπάει τη δουλειά του και βρίσκεται ήδη στη δεύτερη θέση κοινωνικότητας. Καθόλου άσχημα, δηλαδή! Μόνο που σε μισθολογική κλίμακα τοποθετείται συνήθως δεύτερος από το τέλος.

Μπορεί τα εισοδήματά του να μην είναι ικανοποιητικά αλλά ο συγκεκριμένος χαρακτήρας είναι ο πιο ευτυχισμένος στη σεξουαλική του ζωή και ικανοποιημένος με τη σχέση του.

4. Το μοντέλο της Σχολής Καλών Τεχνών
Πρώτος στην πόζα, υποδεικνύει έναν τύπο ανθρώπου που θα εκμεταλλευτεί και το τελευταίο λεπτό για να χαλαρώσει στη ζεστασιά του σπιτιού του. Τις περισσότερες φορές μισεί τη δουλειά του αλλά και πάλι νιώθει πετυχημένος με την καριέρα του και έρχεται τρίτος στη μισθολογική κλίμακα.

Αυτός ο χαρακτήρας νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τον εαυτό του μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά όχι μόνο ξαπλώνοντας με αυτό τον τρόπο αλλά και παραγγέλνοντας τακτικά από έξω. Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, η διατροφή του στηρίζεται σε delivery.

Τέλος, ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει πολλούς φίλους. Αν δεν βρίσκεται σε σχέση, είναι ένας χαρούμενος εργένης αλλά θα ήθελε περισσότερο σεξ.

5. Καθισμένος στα κάρβουνα
Μια τυπική και ελαφρώς περιοριστική στάση που δεν αφήνει την πλάτη να χαλαρώσει. Κανένα ρίσκο, καμιά ευχαρίστηση με το επάγγελμα που έχει διαλέξει και τελευταίος στη μισθολογική κλίμακα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, δεν μισεί καν τη δουλειά του. Περίεργο;

Αν και πολλά στη ζωή του φαίνονται να είναι σε λάθος θέση – μαζί με τους ώμους του – ο ίδιος είναι στη δεύτερη θέση ικανοποίησης από το μέρος που έχει επιλέξει να ζει και νιώθει ευτυχισμένος από τη σχέση του. Πάντα υπάρχουν και οι ανατροπές!

6. Ο μικρός Βούδας
Αναλαμβάνει ρίσκα, κάνει πολύ σεξ, γυμνάζεται και είναι υγιής. Αυτό εκπέμπει η απόλυτα αρμονική εικόνα του ικανοποιημένου τύπου που κάθεται οκλαδόν με τους ώμους πίσω σε απόλυτη ευθεία.

Συγκροτημένη και ήρεμη προσωπικότητα που δεν μένει πίσω σε τομείς δραστηριοποίησης. Ωστόσο μισθολογικές αποδοχές και ικανοποίηση από την καριέρα κινούνται σε μέτρια επίπεδα. Μέσα στο γραφείο, όμως, ο ίδιος άνθρωπος κατορθώνει και νιώθει ευτυχισμένος.

7. Υπερβολική άνεση με τα πόδια ανοιχτά!
Υψηλά εισοδήματα και πίστη στο ταλέντο και τις προσωπικές ικανότητες. Οι άνθρωποι που κάθονται τόσο άνετα με τα πόδια ορθάνοιχτα νιώθουν ότι ζουν τη ζωή τους και δουλεύουν αρκετές ώρες.

Ίσως αυτός είναι ο λόγος που παραγγέλνουν κι εκείνοι φαγητό από έξω τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και ονειρεύονται περισσότερο χρόνο για σεξ…

Αν και όλα τα κομμάτια του παζλ βρίσκονται στη θέση τους, οι ίδιοι έχουν πιάσει την τρίτη θέση ικανοποίησης από την καριέρα τους. Ίσως νιώθουν ότι θα μπορούσαν να τα είχαν καταφέρει καλύτερα.

8. Ο επαναστάτης που κάθεται κάτω…
Μήπως ο καναπές δεν είναι τόσο αναπαυτικός; Βαθύτατα αντικομφορμιστής ο άνθρωπος αυτός επιλέγει το πάτωμα επειδή έχει μάθει να συμπεριφέρεται με τον δικό του τρόπο και να μην υποκύπτει σε κανόνες.

Το σίγουρο είναι ότι όσο αυτός ο τύπος σνομπάρει τα στερεότυπα της διακόσμησης και άλλο τόσο δυσκολεύεται να προσαρμοστεί και στα υπόλοιπα δεδομένα της καθημερινότητας.

9. Σκαρφαλωμένος στη ράχη
Σαν ένα χαριτωμένο κοάλα που αγκαλιάζει το κλαδί του, ο τύπος αυτός χαλαρώνει με έναν τρόπο που δεν συγκινεί τους υπόλοιπους. Μπορεί η συγκεκριμένη στάση των χεριών του κάτω από το πρόσωπο να υποδηλώνει ότι είναι υπερβολικά χαλαρός και προσαρμόσιμος σε οποιοδήποτε περιβάλλον αλλά ο τρόπος αυτός δεν είναι και ο πιο δημοφιλής για να αράξεις σε έναν καναπέ.

Ασυνήθιστη στάση καθίσματος και ανορθόδοξος χαρακτήρας. Λίγο αλλού, λίγο μποέμ και σίγουρα έξω από τα συνηθισμένα, επιβεβαιώνει ο Άγγλος ειδικός.

10. Με τα πόδια ψηλά και το κεφάλι κάτω
Αυτή η στάση είναι ακριβώς η αντίθετη από την αναμενόμενη! Μα, σοβαρά τώρα; Ποιος επιλέγει να κάτσει έτσι μόλις πλησιάσει τον καναπέ του σπιτιού του; Και πόσο μπορεί να αντέξει ο αυχένας τέτοια καταπόνηση;

Αν δείχνει κάτι αυτή η στάση είναι η κρυφή ανάγκη ενός ανθρώπου να δει τον κόσμο με άλλα μάτια. Να τα αναποδογυρίσει όλα και να πάρει το μονοπάτι του αλλιώς.

11. Ο βιαστικός που κάθεται στην άκρη του μπράτσου
Άνθρωπος υπερδραστήριος, δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Πώς να κάτσει χαλαρά για να ξεκουραστεί; Αν δεν καθόταν μια στιγμή στο μπράτσο του καναπέ, θα επέλεγε να κάτσει έξω- έξω σαν τον χαρακτήρα που κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα.

Η προσοχή στις λεπτομέρειες είναι που μετράει στην ανάλυση του χαρακτήρα: τα πόδια πατάνε καλά στο έδαφος και τα χέρια δεμένα το ένα με το άλλο είναι έτοιμα να δώσουν ώθηση στο σώμα να σηκωθεί. Χαρακτήρας πάντα σε ετοιμότητα.

12. Αραχτός στην πλάτη με τα πόδια πάνω στον καναπέ
Ποιος πατάει με τα παπούτσια τον καναπέ; Ένας άνθρωπος που νιώθει πιο σπουδαίος από τους υπόλοιπους και κυρίως ένας χαρακτήρας που νιώθει να βρίσκεται πάνω από νόρμες και κανόνες.

Προσωπικότητα που ασκεί εξουσία και κυριαρχεί έχει πάντα μεγάλη σιγουριά και αυτοπεποίθηση και φυσικά νιώθει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους. Ένας άνθρωπος που σπάνια θα ένιωθε συστολή για οτιδήποτε…

Από την Δέσποινα Σάμψων





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID