BREAKING NEWS
latest

Πόσα λεπτά πρέπει να γυμναζόμαστε για να βελτιώσουμε την υγεία μας;

Η γυμναστική παίζει σημαντικό ρόλο στην ζωή μας και στην υγεία μας. Υπάρχουν πολλά οφέλη και πολλά πράγματα που θα έπρεπε να γνωρίζουμε πριν ξεκινήσουμε την γυμναστική.

Σύμφωνα με νέα μελέτη, 15 λεπτά έντονης άσκησης αντοχής, μόνο τρεις φορές την εβδομάδα, αρκούν για να αυξήσουμε την ευαισθησία μας στην ινσουλίνη, καθώς και την μυϊκή μας δύναμη.

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη ολοκλήρωσαν ένα πρόγραμμα σε έξι εβδομάδες και άρχισαν να βλέπουν θετικά αποτελέσματα ήδη από τις πρώτες δύο εβδομάδες.

Αυτό που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι προηγούμενες έρευνες ισχυρίζονταν ότι εάν θέλουμε να αλλάξουμε το σώμα μας, θα έπρεπε να γυμναζόμαστε για τουλάχιστον 45 λεπτά. Σε μόλις ένα τρίτο αυτού του χρόνου όμως, οι συμμετέχοντες στη μελέτη ήταν σε θέση να αποκομίσουν τα οφέλη της άσκησης!

Αυτό θα μπορούσε να έχει μεγάλα οφέλη για άτομα με διαβήτη τύπου 2, στα οποία η αντίσταση στην ινσουλίνη είναι εξαιρετικά σημαντική. Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που ρυθμίζει το σάκχαρο του αίματος στο σώμα. Όσοι πάσχουν από διαβήτη ή άλλες ορμονικές διαταραχές συχνά υποφέρουν από αντίσταση στην εν λόγω ορμόνη, εμποδίζοντάς την να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως αύξηση βάρους και αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά προβλήματα.

Ακόμη και αν έχετε μόνο 15 λεπτά στη διάθεσή σας, μπορείτε να φροντίσετε το σώμα σας, με μία γρήγορη προπόνηση.

Χάρη στις προπονήσεις HIIT, που είναι ιδιαιτέρως δημοφιλείς σήμερα, δεν χρειάζεται πια να αφιερώνουμε πολλές ώρες στο γυμναστήριο!




 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID