Τρίτη

Αυτό είναι το πρόβλημα που δημιουργούν στα πόδια τα μυτερά παπούτσιαΒάσει όσων λένε οι ειδικοί, ένα λάθος παπούτσι είναι ικανό να προκαλέσει αρκετά προβλήματα στα πόδια μας όπως πόνους, αστάθεια, δυσκολία στο πάτημα του πέλματος, ακόμη και ευαισθησίες της μέσης και του αυχένα μας.

​Είναι αυτονόητο ότι τα παπούτσια μπορούν να βοηθήσουν ή να παρακωλύσουν σοβαρά την ικανότητα των ποδιών μας να υποστηρίξουν το υπόλοιπο σώμα σας. Ειδικά όταν φοράμε πολύ ψηλά τακούνια ή παπούτσια που δεν παρέχουν στήριξη και άνεση στα πόδια μας, τότε πάντα την επόμενη ημέρα μετανιώνουμε για την επιλογή μας.

Εκτός από τα κλασικά παπούτσι με πολύ ψηλά τακούνια, η χρήση παπουτσιών με στενή μύτη μπορεί να είναι επίσης επιβλαβής για τα πόδια μας. Αυτοί οι τύποι παπουτσιών δεν αφήνουν αρκετό χώρο στα δάχτυλα των ποδιών μας για να αερίζονται ενώ παράλληλα δεν τα καθιστούν ικανά για να υποστηρίξουν το βάρος μας.

​Ο ποδίατρος Andrew Shapiro, εξηγεί, «Εκτός από τη μεταταρσαλγία, τα μυτερά παπούτσια μπορούν να προκαλέσουν νεύρωμα, μια φλεγμονή του νεύρου μεταξύ των ποδιών».


​Δεδομένου ότι τα παπούτσια με μυτερά δάχτυλα μπλοκάρουν όλο το βάρος μας στο μπροστινό μέρος του ποδιού μας, δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτός ο τύπος υποδημάτων μπορεί να προκαλέσει νευρική βλάβη και παραμόρφωση με την πάροδο του χρόνου.

Τα παπούτσια με μυτερές άκρες μπορούν να προκαλέσουν κότσι

Επειδή τα μοντέρνα υποδήματα στενεύουν συχνά προς το μπροστινό μέρος του ποδιού, πολλοί άνθρωποι παλεύουν με ζητήματα όπως κότσια και βλάβη των νεύρων.

​Αυτό το ζήτημα οδηγεί σε παραμορφωμένα πόδια με τα δάχτυλα μπλοκαρισμένα μαζί, σύμφωνα με το YogaBody.

Δεδομένου ότι τα παπούτσια με μυτερά δάχτυλα κατανέμουν τεχνητά το βάρος άνισα, μπορεί να προκαλούν φουσκάλες και μάλιστα -τις περισσότερες φορές - πολύ επώδυνες.


Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας!


Disqus Comments

Δείτε επίσης: