BREAKING NEWS
latest

Καιρός: Προειδοποίηση Μαρουσάκη για επιδείνωση από Τρίτη, πολύ κρύο το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη


Καιρός: Ο «Ωμέγα Εμποδιστής», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, φέρνει ψυχρή εισβολή «εξπρές» την επόμενη εβδομάδα στη χώρα μας. Τι προβλέπεις για το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη.

Όπως αναφέρει το Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, θα έχουμε κακοκαιρία στα ανατολικά και στα νότια ενώ ήπιος θα είναι ο καιρός στα δυτικά και τα βόρεια.

Αναλυτικά τι αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης:

«Με τον "Ωμέγα" εμποδιστή να συνεχίζει να καθορίζει την ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από την Γηραιά ήπειρο, θα κυλήσει η νέα εβδομάδα που ανοίγεται μπροστά μας. Αυτό σημαίνει ότι η μεσημβρινή κυκλοφορία (ροή από τα βόρεια προς τα νότια) θα επιμείνει στη χώρα μας κι έτσι στα μέσα της νέας εβδομάδας θα μας απασχολήσει μια νέα ψυχρή εισβολή σύντομης γενικά διάρκειας χωρίζοντας στην ουσία τη χώρα μας σε δύο τμήματα.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ - ΗΠΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ

Ο "Ωμέγα" εμποδιστής θα ωθήσει για άλλη μια φορά πολικής προέλευσης αέριες μάζες προς τη χώρα μας και καθώς αυτές θα αλληλεπιδράσουν με τα θερμά νερά του νότιου νοτιοανατολικού Αιγαίου, θα σχηματίσουν βαρομετρικό χαμηλό στις αυτές περιοχές.

Έτσι λοιπόν από Τρίτη απόγευμα και για 48 ώρες περίπου αναμένουμε επιδείνωση του καιρού από την οροσειρά της Πίνδου και ανατολικότερα και από το ύψος της Χαλκιδικής και πιο νότια με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές στα πεδινά, τα χιόνια στα ορεινά και τις καταιγίδες προς το νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου και χρειάζεται προσοχή.

Ταυτόχρονα στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα θα επικρατήσουν τοπικά θυελλώδεις βοριάδες ενώ προς τα βόρεια ηπειρωτικά που ο καιρός θα είναι πιο ανοιχτός θα σχηματιστεί κατά τόπους παγετός τη νύχτα και το πρωί με το κρύο να είναι αισθητό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα παραπάνω αποτυπώνονται στο πρώτο επισυναπτόμενο βίντεο.

ΠΙΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Καθώς θα οδηγούμαστε προς το Σαββατοκύριακο ο "Ωμέγα" εμποδιστής θα μετατοπιστεί ανατολικά νοτιοανατολικά με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος για τις κακοκαιρίες από τα δυτικά της Ευρώπης. Έτσι λοιπόν θα οδηγηθούμε σε πιο συμβατό με την εποχή καιρό με τους ανέμους να γυρίζουν σε νοτιάδες και να φαίνονται στον ορίζοντα περισσότερες βροχές με υψηλότερες θερμοκρασίες. Η αυτή εξέλιξη αποτυπώνεται στο δεύτερο επισυναπτόμενο βίντεο.

ΠΙΘΑΝΗ ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Με τον Σιβηρικό Αντικυκλώνα να εμφανίζει "σφυγμό" τον τελευταίο καιρό, αυξάνονται οι πιθανότητες για επικράτηση χειμωνιάτικου σκηνικού μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη. Όπως φαίνεται αρκετά έντονα από τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ισχυρό πεδίο υψηλών βαρομετρικών πιέσεων θα σχηματιστεί προς τα βορειοανατολικά τμήματα της Ευρώπης ωθώντας πολικές αέριες μάζες από τις αυτές περιοχές προς τη χώρα μας. Αν επικρατήσει τελικά αυτό το σενάριο τότε ο Δεκέμβρης στο πρώτο κιόλας δεκαήμερό του θα πρέπει να μας φέρει τσουχτερό κρύο και χιόνια.

Περισσότερα στοιχεία θα έχουμε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και θα μπορούμε να μιλήσουμε με καλύτερες πιθανότητες για το αν οδηγούμαστε ή όχι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Προς το παρόν το αναφέρουμε σαν τάση και μόνο σύμφωνα και με την υπάρχουσα ατμοσφαιρική κυκλοφορία. Καλό υπόλοιπο Κυριακής σε όλες και σε όλους!».






 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID