BREAKING NEWS
latest

Εύκολοι τρόποι για να μετατρέψετε το ντους, σε πραγματική όαση!


Αν και το ντους αποτελεί, για τις περισσότερες από εμάς, μια ρουτίνα στο καθημερινό πρόγραμμά μας, με μερικές έξυπνες ιδέες μπορούμε να το μετατρέψουμε σε μια όαση φροντίδας! Οι προτάσεις που ακολουθούν, θα κάνουν το ντους μας μία αληθινά ξεχωριστή εμπειρία!

1. Προσθέτουμε την προσωπική μας πινελιά
Εάν φέρουμε στο μυαλό μας το ντους που έχουμε απολαύσει περισσότερο από όλα, το πιθανότερο είναι να αφορά κάποιο υπέροχο μέρος σε πολυτελές ξενοδοχείο!

Αν και δεν μπορούμε να ανασκευάσουμε τόσο εύκολα τον χώρο, μπορούμε να προσθέσουμε κάποια στοιχεία που μας ικανοποιούν. Η αγαπημένη μας μυρωδιά μπορεί να πλημμυρίζει το μπάνιο μας με αρωματικά στικς, κεριά ή ειδικά αρωματικά.

Μπορούμε να απολαύσουμε τη μουσική που προτιμάμε κατά τη διάρκεια του ντους επιλέγοντας ένα αδιάβροχο ηχείο.

Εάν συνηθίζουμε να ξυρίζουμε τα πόδια μας στο ντους, τότε ένα μικρό σκαμπό θα μας βοηθήσει να νιώσουμε πολύ πιο άνετα.

Τέλος, μια μεγάλη, χνουδωτή, αφράτη και μοσχομυριστή πετσέτα μπάνιου ή μπουρνούζι δίνει τον τόνο της θαλπωρής και της πολυτέλειας στο τέλος του ντους!

2. Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά
Δεν εννοούμε φυσικά, να μυρίζει τριγύρω χλωρίνη, απολυμαντικά και επικίνδυνες χημικές ουσίες που κάθε άλλο παρά όαση προσφέρουν. Ένας τακτοποιημένος και καθαρός χώρος, όμως, δημιουργεί οπωσδήποτε μια ευχάριστη αίσθηση.

Κάθε εβδομάδα ελέγχουμε τα μπουκάλια, πετάμε τα παλιά, τα άδεια και τα άχρηστα στην ανακύκλωση. Εάν έχουμε θέμα χώρου, τοποθετούμε ένα μικρό, κομψό ράφι στο ντους, ώστε να ξεφύγουμε από το χάος των σκόρπιων αντικειμένων.

Σε περίπτωση που έχουμε γυάλινη πόρτα ή κουρτίνα στο ντους, τότε την πλένουμε με τον λουτήρα και καυτό νερό για 10-20 δευτερόλεπτα τελειώνοντας, γλιτώνοντας χρόνο και εξασφαλίζοντας αξιοπρεπή εμφάνιση.

Όσο για την καθαριότητα του ντους, χρησιμοποιούμε μη τοξικά προϊόντα και καθαρίζουμε μία φορά την εβδομάδα, το λιγότερο. Κάθε δύο με τρεις εβδομάδες, οφείλουμε να εφαρμόσουμε ένα πιο λεπτομερή καθαρισμό, όπου συμπεριλαμβάνουμε τα μπουκάλια και ό,τι υπάρχει στο χώρο του ντους.

3. Ακολουθούμε θεραπείες ομορφιάς
Δεν χρειάζεται το ντους να διαρκεί αυστηρά 3-4 λεπτά. Είναι σκόπιμο να πάρουμε τον χρόνο μας και να απολαύσουμε κάποιες θεραπείες ομορφιάς, όπως για παράδειγμα η απολέπιση σώματος.

Πριν ακόμα βραχούμε, μπορούμε να τρίψουμε το σώμα μας με μια φυσική βούρτσα, από κάτω προς τα επάνω και με κυκλικές κινήσεις. Με αυτή τη μέθοδο προσφέρουμε μια πρώτης τάξεως αποτοξίνωση, δράση κατά της κυτταρίτιδας και ενίσχυση της διαδικασίας της πέψης.

Μπορούμε να συνεχίσουμε τη διαδικασία και κατά τη διάρκεια του ντους, επιλέγοντας μια μυρωδάτη σύνθεση απολέπισης που θα προσθέσουμε στο σφουγγάρι του μπάνιου. Με ένα απαλό τρίψιμο θα απομακρύνουμε από το σώμα μας τα νεκρά κύτταρα και η επιδερμίδα μας μονομιάς θα γίνει απαλότερη, πιο μαλακή και σίγουρα, αρωματισμένη!

4. Ευκάλυπτος, για να θυμίζει ο χώρος έντονα spa
Για να ενισχύσουμε την αίσθηση ενός spa στο ντους του σπιτιού μας, δεν έχουμε παρά να τοποθετήσουμε σε κάποιο σημείο ένα βάζο με μερικά φύλλα ευκαλύπτου.

Το χαλαρωτικό τους άρωμα και το βαθύ πράσινο χρώμα τους, προσφέρουν έναν ήρεμο τόνο. Με τον ατμό, η μυρωδιά τους απλώνεται περισσότερο παντού, ενώ εάν θέλουμε κάτι ακόμα πιο έντονο, μπορούμε να κρεμάσουμε στη βρύση του ντους ένα ματσάκι από φύλλα ευκαλύπτου και αφήνοντας το ζεστό νερό να τρέχει πάνω τους, η μυρωδιά τους θα πλημμυρίσει τον χώρο.

Ένα τρικ που μπορούμε να διατηρήσουμε, καθώς με την άνοδο της θερμοκρασίας ή με κάθε εισροή αέρα, τα φύλλα θα μυρίζουν ακόμα περισσότερο θυμίζοντας έντονα τους αγαπημένους μας χώρους spa.

5. Αιθέρια έλαια για ένα ντους με τα προτερήματα ενός πραγματικού μπάνιου
Το βύθισμα στο ζεστό νερό μιας μπανιέρας είναι οπωσδήποτε δελεαστικό, αλλά είναι δύσκολο να διαθέσουμε τον απαιτούμενο χρόνο κάθε πρωί για να το απολαύσουμε. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε όμως, είναι να προσθέσουμε μερικά από τα οφέλη του, στο καθημερινό μας ντους. Πώς;

Χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια. Σε ένα πολύ μικρό μπουκαλάκι με ανοιχτό στόμιο, ρίχνουμε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο μας αιθέριο έλαιο. Τοποθετούμε το μπουκαλάκι ανοιχτό, στο σημείο αποστράγγισης του ντους και ακολουθούμε τη συνηθισμένη μας ρουτίνα.

Καθώς το γυαλί από το μπουκάλι ζεσταίνεται, τα έλαια εξατμίζονται και εμείς αποκομίζουμε τα θετικά οφέλη των αιθέριων ελαίων για το δέρμα και το πνεύμα μας!

6. Μια σειρά από χνουδωτές, αφράτες πετσέτες προσδίδουν ζεστασιά
Αν και συχνά επενδύουμε σε ολοκαίνουργια σετ σεντονιών, ανάλαφρα παπλώματα και χαλάκια για τον περίγυρο του κρεβατιού, σπανιότερα επιλέγουμε μια σειρά από όμορφες, χνουδωτές και αφράτες πετσέτες μπάνιου, παρόλο που τις χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Μια έρευνα στα καταστήματα, όπου θα αγκαλιάζουμε κάθε πετσέτα για να αισθανθούμε ποιο υλικό είναι το ιδανικό για εμάς, θα μας βοηθήσει να επιλέξουμε τις κατάλληλες υφές.

Όσο για το μέγεθος; Μια πολύ μεγάλη πετσέτα είναι το ιδανικό μέγεθος για να αγκαλιάσει το σώμα μας, κάθε φορά που βγαίνουμε από το ντους σαν μια ζεστή αγκαλιά!

Από την Άντζελα Μολφέτα





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID