Τρίτη

Αυτές είναι οι τροφές που μας χορταίνουν για περισσότερη ώραΤο αν μας χορταίνει ένα φαγητό εξαρτάται αφενός από τον κάθε οργανισμό, αφετέρου από το ίδιο το φαγητό. Υπάρχουν επιπλέον κάποιες τροφές που μας χορταίνουν περισσότερο από κάποιες άλλες. Δείτε παρακάτω μερικές από αυτές…

Σύμφωνα με αποτελέσματα μελέτης από το Τμήμα Διατροφής, Άσκησης & Άθλησης του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, στη Δανία, τα γεύματα που βασίζονται σε πηγές φυτικών πρωτεϊνών, όπως τα φασόλια και ο αρακάς είναι πιο χορταστικά απ’ ό,τι εκείνα που βασίζονται στο χοιρινό και το μοσχάρι.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνει κανείς βάρος πιο εύκολα, λένε οι ερευνητές. Όπως διαπίστωσαν, όταν οι εθελοντές έτρωγαν την πίτα με τα φασόλια ή τον αρακά, κατανάλωναν στα επόμενα γεύματα της ημέρας κατά 12% λιγότερες θερμίδες απ’ ό,τι όταν έτρωγαν την πίτα με το κρέας.

Το εύρημα αυτό υποδηλώνει ότι «οι φυτικής προελεύσεως πρωτεΐνες, που περιέχουν σημαντικά περισσότερες φυτικές ίνες, προκαλούν εντονότερο αίσθημα κορεσμού της πείνας και για περισσότερες ώρες», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Άνν Ράμπεν, καθηγήτρια Πρόληψης & Θεραπείας της Παχυσαρκίας στο πανεπιστήμιο.


Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας!


Disqus Comments

Δείτε επίσης: