BREAKING NEWS
latest

Η Samsung αναπτύσσει ένα νέο gadget, το βάζο-πυροσβεστήρα


Στο άκουσμα του ονόματος της Samsung το μυαλό μας συνήθως πηγαίνει σε μία σειρά πολύ συγκεκριμένων ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών. Ωστόσο, πάντα υπάρχει περιθώριο για κάτι πραγματικά καινούργιο.

Απόδειξη το Firevase, δηλαδή το βάζο-πυροσβεστήρας, που έχει αναπτύξει η Cheil Worldwide θυγατρική εταιρεία της κορεατικής Samsung. Το gadget, που ομολογουμένως είναι εντυπωσιακά απλό σαν σύλληψη, είναι ένα βάζο το οποίο μπορεί να ριχθεί σε μία οικιακή πυρκαγιά λειτουργώντας σαν πυροσβεστήρας. Όταν το Firevase θρυμματίζεται, απελευθερώνει το αποθηκευμένο ανθρακικό κάλιο το οποίο έχει την ιδιότητα να απορροφά οξυγόνο οδηγώντας έτσι τη φωτιά σε καταστολή.  

Προφανώς η πρώτη αντίδραση κάποιου που ακούει για το συγκεκριμένο gadget είναι να χαμογελάσει, ωστόσο δεν μπορεί παρά να αναγνωριστεί η λογική πίσω από την ύπαρξή του. Η Cheil, που σχεδίασε το Firevase, έχει καταφέρει έως σήμερα να διαθέσει 100.000 συσκευές στη Νότια Κορέα στο πλαίσιο της εθνικής εκστρατείας ενημέρωσης για την πυρασφάλεια.  


Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κορέα καταγράφονται κάθε μήνα περί τις 10.000 οικιακές πυρκαγιές. Η κυβέρνηση έχει ζητήσει ήδη από το 2017 πυροσβεστήρες να βρίσκονται σε κάθε σπίτι, ωστόσο μόνο το 42% των νοικοκυριών της χώρας έχουν προχωρήσει στην προμήθεια του σχετικού εξοπλισμού.  


Χάρη στο Firevase, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Dezeen, αυξήθηκε κατά 8% ο αριθμός των οικιακών πυροσβεστήρων ωθώντας την Cheil Worldwide στην παραγωγή 200.000 πρόσθετων συσκευών. Προφανώς, το Firevase αποτελεί ένα προϊόν «εσωτερικής κατανάλωσης» για την Κορέα και θεωρείται απίθανο να δούμε κάτι ανάλογο να ταξιδεύει σε αγορές του εξωτερικού. Ωστόσο, η ιδέα πίσω από την δημιουργία του Firevase είναι πράγματι πρωτοποριακή.  


Πάντως, δεν έλειψαν και τα πικρόχολα σχόλια αφού πολλοί θυμήθηκαν ότι τον Αύγουστο του 2016 η Samsung είχε λανσάρει το Note 7 του οποίου η παραγωγή τερματίστηκε πρόωρα τον Οκτώβριο του 2016 λόγω προβλημάτων με την μπαταρία της συσκευής, η οποία υπερθερμαινόταν και οδηγούνταν σε έκρηξη. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το Firevase αποτελεί την λύση στο πρόβλημα του Note 7. Κακίες… 

pestaola.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID