Κυριακή

«Ο Αναστασιάδης να θυμάται το 1974», απειλεί ο Ο. ΤσελίκΝέες απειλές προς την Κύπρο εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ σχολιάζοντας δήλωση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ότι αποτελούν δεύτερη εισβολή στην Κύπρο οι δραστηριότητες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. 

 Σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του ΑΚΡ, ο Τσελίκ ανέφερε ότι «είναι καλό ο Αναστασιάδης να θυμάται το 1974 και να το κρατεί φρέσκο στη μνήμη του».

«Εδώ η ελληνοκυπριακή και ελληνική πλευρά δεν είναι δυνατόν να έχουν αποτέλεσμα με τετελεσμένα εναντίον της Τουρκίας και υπογράφοντας συμφωνίες με χώρες που έχουν προβλήματα με την Τουρκία. Ο Αναστασιάδης, ακόμη και αν το έχει αντιληφθεί λάθος, ένα πράγμα έχει διακριβώσει σωστά.  Παρομοίασε την αποστολή του ‘’Μπαρμπαρός'' και του ''Πορθητή'' από την Τουρκία με την επιχείρηση του 1974 κατά την οποία προστατεύτηκαν τα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων» τόνισε ο κ. Τσελίκ και πρόσθεσε:.

«Ο ίδιος αποκαλεί αυτή την επιχείρηση ''εισβολή''. Κι εμείς το αποκαλούμε ως επιχείρηση για την προστασία της ζωής, των δικαιωμάτων και συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων. Είναι καλό για τον ίδιο τον Αναστασιάδη να θυμάται το 1974. Είναι καλό να το κρατεί φρέσκο στη μνήμη του. Επειδή στείλαμε τα πλοία εκεί φέρνει ο ίδιος στην επικαιρότητα το 1974.

Το τονίζω αυτό, επειδή ο ίδιος το φέρνει στην επικαιρότητα», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ. 

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας!


Disqus Comments

Δείτε επίσης: