BREAKING NEWS
latest

Γι' αυτούς τους λόγους είναι καλύτερο που είσαι single


Σε κάθε νόμισμα υπάρχουν δύο όψεις. Μπορεί η «κορώνα» να λέει ότι όντας σε σχέση ζεις πολλά ευχάριστα πράγματα και είναι ό,τι χρειάζεσαι σε αυτή τη φάση της ζωής σου, αλλά η λίστα, εδώ, λέει «γράμματα» και αφορά στους λόγους για τους οποίους αξίζει να είσαι single.

Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Τα οικονομικά σου δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση

Αν νομίζεις ότι τα ραντεβού που τυχαίνουν μία στο τόσο σου κοστίζουν, που να δεις τι γίνεται όταν μπεις σε σχέση. Δείπνα σε μαγαζιά, έξοδοι με τα φιλικά ζευγάρια, γάμοι κάθε καλοκαίρι, επέτειοι και η λίστα είναι ατελείωτη. Αν μάλιστα έτυχε να γνωρίσεις κάποια που μένει εκτός πόλης -ακόμα χειρότερα, χώρας- καλύτερα να το ξεχάσεις, οι μετακινήσεις είναι πιο ακριβές από ποτέ. Ίσως είναι καλύτερα να σταθεροποιηθείς οικονομικά για να νιώθεις πιο άνετα πριν κάνεις το μεγάλο βήμα και δεσμευτείς με κάποια.

Έχεις επικεντρωθεί στην καριέρα σου

Πιθανότατα γνωρίζεις ήδη ότι ο ανταγωνισμός είναι τόσο μεγάλος που αν δε δώσεις όλο σου το είναι, δύσκολα θα καταφέρεις να ξεχωρίσεις. Αν έχεις θέσει ως προτεραιότητα τη δουλειά και φιλοδοξείς να ανέβεις και να πετύχεις, καλύτερα να περιμένεις μέχρι να μπεις στη διαδικασία να ξεκινήσεις μια σχέση. Και αν φτάσεις σε αυτό το σημείο, καλό θα είναι εκείνη να έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης σου για να ξέρει τι να περιμένει.

Δεν έχεις ιδέα τι θέλεις

Ο πιθανότατα καλύτερος τρόπος να μάθεις τον εαυτό σου, τι μπορείς να ανεχτείς και τι όχι, είναι να ψαχτείς. Πριν αποφασίσεις να δεσμευτείς, καλό θα είναι να σιγουρευτείς πως έχεις την απάντηση σε βασικές ερωτήσεις όπως τι είδους σχέση ψάχνεις, αν μπορείς να δεσμευτείς σε μία μονογαμική σχέση ή ακόμα και αν θέλεις παιδιά.

Μόλις βγήκες από μία σχέση

Είτε το ήθελες είτε όχι, το τέλος μίας σχέσης σημαίνει και την αρχή μίας περιόδου στην οποία είναι σημαντικό να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου να επεξεργαστεί όσα έγιναν και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Ίσως θέλεις να ξεσπάσεις, να απομονωθείς ή να είσαι κάθε μέρα έξω και να περνάς χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σου. Σε κάθε περίπτωση, ξόδεψε χρόνο με τον εαυτό σου για να σκεφτείς το τι σου άφησε η σχέση που έληξε, τι σου έμαθε και τι σημαίνει για το ποιος είσαι και τα θέλω σου.

Έχεις κατάθλιψη

Όσο λάθος είναι για ένα ζευγάρι να κάνει ένα παιδί προκειμένου να φτιάξει η σχέση του, άλλο τόσο είναι να ξεκινήσεις μία σχέση απλά και μόνο για να λύσεις τα ψυχολογικά σου προβλήματα. Προσπάθησε να διαχειριστείς τα συναισθήματα σου, επισκέψου ένα ψυχολόγο και πάρε την κατάσταση στα χέρια σου.

Η δέσμευση σε καταπιέζει

Η κοινωνία έχει καταφέρει να περάσει υποσυνείδητα την ιδέα ότι όλοι χρειαζόμαστε έναν κεραυνοβόλο έρωτα και μία σχέση για να είμαστε ευτυχισμένοι. Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι όλοι φτιαγμένοι για τη μονογαμία, και είναι προτιμότερο να το ξέρεις και να το παραδέχεσαι από το να κοροϊδεύεις κάποια και να προσπαθείς να την πείσεις ότι είσαι κάτι που δεν είσαι.

Δεν μπορείς να είσαι μόνος

Κάνεις τη μια μονογαμική σχέση μετά την άλλη; Βγαίνεις ασταμάτητα ραντεβού; Περνάς σχεδόν όλη σου τη μέρα με άτομα που δε σε γεμίζουν πραγματικά; Μάλλον έχουμε πρόβλημα Χιούστον και εσύ τάση εξάρτησης από τις σχέσεις σου. Ή αλλιώς το πρόβλημά σου είναι ότι δεν μπορείς να μείνεις στιγμή μόνος. Με τη βοήθεια ειδικού ίσως να νιώσεις άνετα με τον εαυτό σου και να μετατρέψεις την αρνητική χροιά της μοναξιάς σε κάτι θετικό, που θα σε κάνει να αγαπήσεις περισσότερο εσένα τον ίδιο.

Μόλις πέρασες μία δύσκολη κατάσταση

Είτε πρόκειται για κάποιο θάνατο, μία απόλυση, μία απώλεια άλλου είδους, είτε για μία τεράστια αλλαγή που έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή σου, αυτή ίσως να μην είναι και η καλύτερη στιγμή για να δεσμευτείς. Πάρε το χρόνο σου να επεξεργαστείς μόνος τα νέα δεδομένα και θα δεις πόσο πιο δυνατός θα βγεις όταν θα έχεις καταφέρει να ξεπεράσεις τη δύσκολη αυτή κατάσταση, βασιζόμενος στις δυνάμεις σου.

Πωλίνα Φράγκου AskMen



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID