BREAKING NEWS
latest

Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν τα ζευγάρια στο Instagram


Μήπως κάνεις και εσύ ένα από αυτά τα ενοχλητικά πράγματα;

Αν υπάρχει κάτι που πολλοί συνηθίζουν να κατηγορούν για τα προβλήματά τους, αυτό είναι τα social media. Τα κοινωνικά μέσα μας κάνουν κακό στην προσπάθεια μας να κάνουμε συνομιλίες ή να δώσουμε προσοχή στους συντρόφους μας. Εκτός αυτών, μας κάνουν ακόμη και να συγκρινόμαστε συνεχώς με άλλα ζευγάρια. Αλλά, μια εφαρμογή από μόνη της, είναι ουδέτερη. Δεν μπορεί να "κάνει" τίποτα. Το κακό το κάνουμε πάντοτε εμείς.

Το να μπαίνουμε διαρκώς στο Instagram και να βομβαρδιζόμαστε με τις "τέλειες" εικόνες της ζωής των άλλων μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε σαν αυτή η εφαρμογή να έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά και μόνο για να μας κάνει ανασφαλείς για τον εαυτό μας αλλά και τη σχέση μας. "Το να κατηγορούμε την τεχνολογία, μας κάνει να αποφεύγουμε να ασκούμε έλεγχο στον εαυτό μας" λέει η Dr. Pamela Rutledge, Διευθύντρια του Κέντρου Ερευνών Ψυχολογίας των Μέσων Ενημέρωσης. 

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις, οι κακές συνήθειες στο Instagram και τα social media γενικότερα μπορούν να κάνουν ακόμη μεγαλύτερο κακό.

Διάβασε παρακάτω τα μεγαλύτερα και πιο συχνά λάθη που κάνουν τα ζευγάρια στο Instagram:

Κάνουν συνέχεια δημοσιεύσεις ο ένας για τον άλλo: 

Όλοι ενοχλούνται από τουλάχιστον ένα ζευγάρι που αναρτεί σχεδόν αποκλειστικά για τη σχέση του και τίποτα άλλο. "Το Instagram δεν αφορά την επικοινωνία από άτομο σε άτομο, αλλά την επικοινωνία μεταξύ όλων  των ανθρώπων," λέει η Rutledge. "Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι άνθρωποι που μοιράζονται υπερβολικά τις σχέσεις τους καταλήγουν με τους φίλους τους να νιώθουν λιγότερο φιλικοί απέναντί ​​τους". Και αυτό, γιατί φαίνεται σα να μην τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο πέρα από το σύντροφο τους, κάτι που μπορεί να αποξενώσει τους φίλους τους.

Κάνουν story όλα όσα κάνουν μαζί

Ακόμα κι αν βγαίνετε έξω και κάνετε διασκεδαστικά πράγματα μαζί, αν και οι δυο σας βγάζετε συνέχεια τα τηλέφωνά σας κάνοντας 12 απανωτά stories για το ίδιο δείπνο, μπορεί να δημιουργήσετε πρόβλημα στη συνέχεια. Αν και οι δύο σας έχετε τη συνήθεια του να βρίσκεστε στο Instagram όλη την ώρα ενώ έχετε βγει ραντεβού, δε δίνετε την ευκαιρία στους εαυτούς σας να μιλήσετε αληθινά μεταξύ σας ή έρθετε πραγματικά κοντά.

Μόνο ένας από τους δύο μπαίνει στο Instagram 

Το μόνο χειρότερο από να βρίσκεστε και οι δύο στα κινητά σας και να μην μιλάτε ο ένας στον άλλο, είναι μόνο ο ένας από τους δύο να είναι στο Instagram. "Αν βλέπετε μια ταινία μαζί και ένας από εσάς ανοίγει το Instagram ενώ ο άλλος παρακολουθεί την ταινία, τότε το γεγονός ότι ο ένας από εσάς χρησιμοποιεί το τηλέφωνό του, θα δημιουργήσει ένα κενό στην επικοινωνία", λέει η Rutledge. "Το να δίνεις σε κάποιον την προσοχή σου είναι το θεμέλιο της οικειότητας."

Ένας από τους δύο δεν δημοσιεύει ποτέ κοινές φωτογραφίες

Ένας άντρας που δε δημοσιεύει ούτε μια φωτογραφία με την κοπέλα του είναι κακό σημάδι. "Τα άτομα που αποφεύγουν τη δέσμευση είναι λιγότερο πιθανό να θέλουν να μοιραστούν τις σχέσεις τους στο διαδίκτυο", λέει η Rutledge. 

Φυσικά, το να λέμε πως κάθε άνθρωπος που αποφεύγει να δημοσιεύει τη σχέση του έχει θέματα δέσμευσης είναι υπερβολικό, ειδικά αν το εν λόγω άτομο είναι ντροπαλό. "Αν σε ενοχλεί, κάνε μια ανοιχτή συζήτηση για το γιατί συμβαίνει αυτό."

Αφήνουν δημοσιευμένες φωτογραφίες με τους πρώην τους

Το να έχεις μια νέα σχέση ενώ έχεις ακόμη φωτογραφίες με τον πρώην σου (με τον οποίο δεν είστε καν φίλοι), μπορεί να κάνει τα πράγματα περίπλοκα, γιατί ο σύντροφος σου είναι πιθανό να αναρωτηθεί γιατί έχεις κρατήσει αυτές τις αναμνήσεις στο προφίλ σου. "Δεν μπορείς να ελέγξεις το πώς κάποιος ερμηνεύει τα πράγματα στο ίντερνετ, και γι 'αυτό, όταν δημοσιεύεις κάτι, πρέπει να σκεφτείς τον δέκτη και όχι τον εαυτό σου", λέει η Rutledge. "Είναι πολύ πιο πιθανό ότι οι followers σου θα καταλάβουν ότι εξακολουθείς να βλέπεις αυτό το άτομο ή ότι δεν το έχεις ξεπεράσει ακόμα. "

Εάν ο χωρισμός ήταν κοινή απόφαση και έγινε ειρηνικά, και αποφασίσατε να μείνετε φίλοι, μπορείς να το  εξηγήσεις στον σύντροφό σου. Αλλά το να κρατάς φωτογραφίες με έναν πρώην απλώς και μόνο επειδή δεν έχεις δεχθεί ακόμη το χωρισμό σας ή επειδή δε θέλεις να φανεί ότι έχεις ενοχληθεί από αυτό, κάποια στιγμή θα σε στοιχειώσει.

Κρίνουν σιωπηλά τη διαδικτυακή δραστηριότητα του άλλου

Μερικές φορές, αυτό που μοιάζει με ένα "λάθος" είναι απλώς μια παρανόηση μεταξύ δύο ανθρώπων. Για παράδειγμα, κάποιες δεν ενοχλούνται αν ο σύντροφός τους κάνει like σε φωτογραφίες γυναικών με μπικίνι, ενώ άλλες αποθαρρύνονται πολύ από αυτό. Το πρόβλημα ξεκινά όταν κάποιος κάνει πράγματα που ενοχλεί το άλλο πρόσωπο, αλλά ποτέ δεν το αντιμετωπίζουν.

"Οι σχέσεις αφορούν και τους δύο ανθρώπους και γι'αυτό πρέπει να είστε ειλικρινείς εκ των προτέρων», λέει η Rutledge. «Αν ο φίλος σου κάνει like σε μια φωτογραφία μιας άγνωστης όμορφης γυναίκας, εσύ ζηλεύεις; Μήπως ο φίλος σου νομίζει πως με τις selfie σου αναζητείς την προσοχή άλλων αντρών; Απλώς συζητήστε το".

womenonly.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID