BREAKING NEWS
latest

Μουντιάλ 2018: Βραζιλία - Μεξικό 2-0


Ο Μέσι έφυγε, ο Κριστιάνο αποχαιρέτισε, όμως ο Νεϊμάρ είναι εδώ! Με δικό του γκολ και άλλη μία προσωπική ενέργεια στο τέλος, η Βραζιλία ξεπέρασε τον σκόπελο του Μεξικού (2-0) και προκρίθηκε για τα προημιτελικά του Μουντιάλ, όπου περιμένει Βέλγιο ή Ιαπωνία.

Τώρα είναι η δική του στιγμή! Η ώρα του! Ο Λιονέλ Μέσι έφυγε από την Μέσι. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο το ίδιο. Δεν υπάρχουν ούτε Γερμανία, ούτε Ισπανία, ούτε φυσικά Ιταλία ή Ολλανδία. Ο δρόμος προς την δόξα είναι ορθάνοιχτος. Αν καταφέρει να φτάσει ως το τέλος στα γήπεδα, η φετινή «Χρυσή Μπάλα» και η αιώνια δόξα θα είναι δική του.


Την ώρα που η μπάλα «έκαιγε», απέναντι σε ένα πολύ ανταγωνιστικό Μεξικό, ο Νεϊμάρ ύψωσε το ανάστημα του. Ήταν από την αρχή ο πιο απειλητικός παίκτης της «σελεσάο» στο γήπεδο και στο 51ο λεπτό υπέγραψε την πρόκριση της Βραζιλίας στα προημιτελικά. Σε παράλληλη σέντρα του Ουίλιαν πετάχτηκε σαν αίλουρος, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα και με δικό του γκολ έστειλε το Μεξικό σπίτι του για 7ο συνεχόμενο Μουντιάλ από την φάση των «16».

Λίγο πριν το φινάλε (ξανά από δική του ενέργεια) ο Φιρμίνο έκανε το 2-0 και η Βραζιλία περιμένει πια τον νικητή του αγώνα ανάμεσα σε Βέλγιο και Ιαπωνία…

Μεξικό με συνταγή… Γερμανίας

Μία δοκιμασμένη συνταγή δεν την αλλάζει ποτέ. Και στο Μεξικό ήθελαν να επαναλάβουν το χουνέρι που έκαναν στους Γερμανούς στην πρεμιέρα. Γι’ αυτό μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια, έβγαλαν τεράστια ενέργεια στο γήπεδο, απέναντι σε μία έκπληκτη Βραζιλία.

Στο πρώτο 20λεπτο υπήρχε ένα απίθανο στατιστικό που μαρτυρούσε την εικόνα της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Οσόριο είχαν 10 επαφές στην περιοχή του Άλισον και αυτοί της «σελεσάο» ούτε μία στην περιοχή του Οτσόα!

Όλη αυτή η ενέργεια όμως, όλο αυτό το υψηλό τέμπο δεν μετουσιώθηκε σε τίποτα χειροπιαστικό εκτός από μερικά κόρνερ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Το λανθασμένο διώξιμο του Άλισον, έφερε αργή αντίδραση του Λοσάνο, το σουτ του οποίου κόντραρε στα σώματα, εξίσου αργή ήταν η αντίδραση του Ερέρα λίγο αργότερα (22’), όταν βρέθηκε σχεδόν αμαρκάριστος στο ύψος της μεγάλης περιοχής, με τους Μεξικανούς να τα κάνουν όλα σωστά εκτός από την τελική ενέργεια.

Για να εμφανιστεί η Βραζιλία στο γήπεδο χρειάστηκε ένα μαγικό του Νεϊμάρ, όταν με κλειστή ντρίμπλα μοίρασε σακούλες στον Άλβαρες, όμως το πλασέ του από πολύ δύσκολη γωνία σταμάτησε στον Οτσόα (25’).

Η φάση αυτή ξύπνησε την «σελεσάο» που άρχισε να κερδίζει μέτρα, να ελέγχει πια την κατοχή και να βγάζει πιο ορθολογικές φάσεις. Τα διαδοχικά σουτ από Φελίπε Κοουτίνιο και Γκάμπριελ Ζεσούς (27’) δεν βρήκαν στόχο, με τον επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι να σταματά πάλι στον Οτσόα (33’) στο πιο γεμάτο, το πιο χορταστικό 0-0 ημίχρονο της διοργάνωσης.

Το θεριό ξύπνησε!

Τα παιχνιδάκια όμως σταμάτησαν κάπου εκεί. Η κανονικότητα επέστρεψε στην επανάληψη, όπου η Βραζιλία αποφάσισε να παίξει ως Βραζιλία. Με πολύ περισσότερη αυτοπεποίθηση, επιβλητικότητα, καθαρές ιδέες στο γήπεδο.

Από γρήγορη κομπίνα σε κόρνερ, ο Φελίπε Κοουτίνιο βρέθηκε εντός περιοχής, όμως και πάλι ο Οτσόα είχε απάντηση (47’), όμως το γήπεδο είχε γείρει. Λίγο αργότερα, ο Ουίλιαν έκανε διαγώνια κούρσα εντός περιοχής, την κατάλληλη στιγμή έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Νεϊμάρ με προβολή σε κενή εστία άνοιξε το σκορ (51’, 1-0), απλοποιώντας τα πράγματα για την ομάδα του Τίτι.

Η έτσι κι αλλιώς εύθραυστη ψυχολογία των Μεξικανών διαταράχθηκε και τα κενά στην άμυνα του πολλαπλασιάστηκαν. Ο εντυπωσιακός Ουίλιαν δημιούργησε ακόμα ένα ρήγμα (από τα αριστερά αυτή τη φορά) κι έκοψε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι για τον Παουλίνιο, όμως ο Οτσόα είχε και πάλι απάντηση (59’), κάτι που έγινε και λίγο αργότερα σε νέο σουτ του κορυφαίου του γηπέδου Ουίλιαν (63’).

Οι τελικές του Μεξικού (61’ Κάρλος Βέλα, 65’ Λοσάνο) έμοιαζαν με απονενοημένα διαβήματα, την ώρα που η Βραζιλία έφτιαχνε συνεχώς καθαρές φάσεις, με νέο τεχνικό σουτ του Νεϊμάρ (69’) που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Αυτή η Βραζιλία αρκεί να σκοράρει ένα γκολ για να καθαρίσει το ματς. Το Μεξικό έσβησε, δεν απείλησε στην πραγματικότητα ποτέ και το δεύτερο γκολ έμοιαζε με θέμα χρόνου. Ήταν απλά ζήτημα μιας καλής κόντρας. Στο 88ο λεπτό ο Νεϊμάρ βρήκε το ρήγμα από αριστερά, ο Οτσόα απέκρουσε με το πόδι το πλασέ του, όμως ο Φιρμίνο ξανά σε κενή εστία μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα. Το 2-0 ήταν εντέλει αυτό που άξιζε να πάρει κάθε ομάδα από το γήπεδο…

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτι): Άλισον, Φάγκνερ, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Φιλίπε Λουίζ, Γουίλιαν (90’ Μαρκίνιος), Παουλίνιο (80’ Φερναντίνιο), Κασεμίρο, Νεϊμάρ, Φελίπε Κοουτίνιο (86’ Φιρμίνο), Γκάμπριελ Ζεσούς.

ΜΕΞΙΚΟ (Χουάν Κάρλος Οσόριο): Οτσόα, Άλβαρες (55’ Τζόναθαν Ντος Σάντος), Αγιάλα, Σαλσέδο, Γκαγιάρδο, Έρέρα, Μάρκες (46’ Λαγιούν), Γκουαρδάδο, Κάρλος Βέλα, Λοσάνο, Ερνάντες (60’ Χιμένες).

sdna.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID