BREAKING NEWS
latest

DIW: Υποβάθμισε εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της Γερμανίας στο 1,9% το 2018, λόγω ΗΠΑ - Ιταλίας


«Η αβεβαιότητα προέρχεται κυρίως από τις αυξανόμενες ανησυχίες για κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως την Ιταλία, και την πιθανότητα κλιμάκωσης της εμπορικής διαμάχης μεταξύ των ΗΠΑ και του υπόλοιπου κόσμο»

Σε πτωτική αναθεώρηση της εκτίμησης για τον φετινό ρυθμό ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας κατά 0,5%, στο 1,9% προχώρησε το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών DIW αναθεώρησε λόγω του απρόσμενα αδύναμου ξεκινήματος της φετινής χρονιάς και των αυξανόμενων κινδύνων από το εξωτερικό. 

«Η αβεβαιότητα προέρχεται κυρίως από τις αυξανόμενες ανησυχίες για κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως την Ιταλία, και την πιθανότητα κλιμάκωσης της εμπορικής διαμάχης μεταξύ των ΗΠΑ και του υπόλοιπου κόσμο», σύμφωνα με το DIW.

Εταιρίες σε όλο τον κόσμο αναθεωρούν τα επενδυτικά τους σχέδια λόγω των αβέβαιων επιχειρηματικών προοπτικών και αυτό φρενάρει την ανάπτυξη των γερμανικών εξαγωγών, προστίθεται στην ανακοίνωση του ινστιτούτου.
Για το 2019, το DIW αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας κατά 0,2 της ποσοστιαίας μονάδας στο 1,7%.

ΥΠΟΙΚ Γερμανίας: Πλήγμα για το οικονομικό outlook η εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ και η αναταραχή στην Ιταλία

Η ανοδική πορεία της γερμανικής οικονομίας χάνει μέρος της δυναμικής της και η προοπτική για την ανάπτυξη σκιάζεται από τη εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ καθώς και τους κινδύνους που συνδέονται με τη νέα ιταλική κυβέρνηση συνεργασίας, όπως αναφέρει στη μηνιαία του έκεθση το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την μηνιαία έκθεση του υπουργείου, η ιδιωτική κατανάλωση και οι εξαγωγές – οι δύο βασικοί κινητήριοι μοχλοί για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης – παραμένουν ισχυρές.

«Οι πολιτικές των ΗΠΑ σε θέματα εξωτερικών υποθέσεων και εμπορίου καθώς και ο σχηματισμός κυβέρνησης στην Ιταλία έχουν ενισχύσει την αβεβαιότητα και τους κινδύνους για την ανάπτυξη», αναφέρεται στην έκθεση.

«Αυτό εκφράζεται στην πραγματική οικονομία μέσω μιας στάσης αναμονής, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις».

bankingnews.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID