Πέμπτη

Έχεις άγχος; Υιοθέτησε έναν μικρό φίλο!Το ήξερες ότι οι αγαπημένοι μικρόσωμοι φίλοι μας ενισχύουν την νοητική σου ευεξία και όχι μόνο? 

Τα κατοικίδια μπορούν να προσφέρουν πολλά θεραπευτικά οφέλη στην πίεση και τις ορμόνες σου. Σου παρουσιάζουμε 4 τρόπους με τους οποίους ένας μικρός χνουδωτός φίλος σε βοηθάει στην καθημερινότητά σου.

1. Μειώνουν τις στρεσογόνες ορμόνες: Η παρέα με τον σκύλο σου μετά από μία κουραστική μέρα, μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης.

2. Μειώνουν την πίεση: Το στρες είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την υψηλή πίεση και την ταχυκαρδία. Τα κατοικίδια μπορούν να σε χαλαρώσουν και να ανακουφίσουν τα συμπτώματα του άγχους.

3. Σε βοηθούν να αφήσεις στην άκρη τα προβλήματα: Όταν είσαι πολύ αγχωμένη πήγαινε μία γρήγορη βόλτα με τον σκύλο σου. Βλέποντάς τον να χαίρεται, να παίζει και να εκτιμάει τα μικρά πράγματα θα σε βοηθήσει να κάνεις κι εσύ το ίδιο.

4. Αποτελούν πραγματική θεραπεία: Ακόμα και σε κλινικές περιπτώσεις πνευματικών ή ψυχικών διαταραχών, τα κατοικίδια λειτουργούν ως ψυχολογικό στήριγμα και βελτιώνουν τη συναισθηματική κατάσταση του ατόμου.

myfit.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας!


Disqus Comments

Δείτε επίσης: