Σάββατο

Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών: Η Γερμανία να παραδεχτεί τα λάθη της - Σωστή η οργή Τραμπ«Η Γερμανία και οι Ευρωπαίοι θα ήταν καλό να παραδεχτούν τα δικά τους λάθη», ισχυρίζεται ο επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW), Μάρτσελ Φράτσερ, τονίζοντας ότι κατανοεί την οργή του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το γεγονός ότι η Γερμανία είναι πρωταθλήτρια στις εξαγωγές. 

«Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας έχει ένα τεράστιο και πολύ υψηλό εμπορικό πλεόνασμα. Η κυβέρνηση πρέπει να φανεί ειλικρινής και να αποδεχθεί την κατηγορία δήλωσε ο πρόεδρος του DIW στην Passauer Neue Presse.   «Εάν η Γερμανία προχωρούσε σε αύξηση των επενδύσεών της και οι επενδυτικές ευκαιρίες για τις ξένες εταιρείες βελτιώνονταν, αυτό θα ήταν μια σημαντική συμβολή στην αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου», είπε.   Η ανησυχία ότι ο Trump ετοιμάζει δασμούς εισαγωγής στα αυτοκίνητα από την Ευρώπη, όπως ήδη επανειλημμένα είχε αναγγείλει ο ίδιος, θεωρείται από τον Φράτσερ «πολύ δικαιολογημένη». «Τα ενδεχόμενα αμυντικά μέτρα του Τραμπ δεν θα ήταν εντελώς λάθος στη Γερμανία», δήλωσε ο Γερμανός επιστήμονας.   
«Η Γερμανία παραβιάζει εδώ και χρόνια τους κανόνες της ΕΕ στο εμπορικό ισοζύγιο. Είναι κυνικό να προσπαθούμε να πείσουμε ξανά και ξανά τους γείτονες να τηρήσουν τους κοινούς κανόνες, ενώ το ίδιο το Βερολίνο τους παραβιάζει», πρόσθεσε.   

Το να αποδίδουμε το τεράστιο πλεόνασμα των εξαγωγών, ξανά και ξανά, στα μεγάλα επιτεύγματα των γερμανικών εταιρειών, είναι ανοησία, είπε ο Φράτσερ.   

«Η αιτία είναι ότι η διαφορά μεταξύ των εξαγωγών και των εισαγωγών είναι πάρα πολύ μεγάλη, μέχρι στιγμής πολύ λίγα εισάγονται. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει», πρόσθεσε.   

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Πηγή: 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας!


Disqus Comments

Δείτε επίσης: