BREAKING NEWS
latest

Βοϊδοκοιλιά: Αναμφισβήτητα μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Μεσογείου!


Στην Οδύσσεια ο Όμηρος έγραψε πως στην ακτή της έφτασε το πλοίο του Τηλέμαχου, όταν συνάντησε τον Νέστορα και το Μενέλαο και πως το όνομα της ήταν Βουφράδα. 

Ο λόγος για την παραλία της Βοϊδοκοιλιάς στη Μεσσηνία, κοντά την ιστορική Πύλο, που η ομορφιά της είναι σχεδόν μυθική και η φήμη της εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.

Αναμφισβήτητα είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Μεσογείου και μόνο για το σχήμα της που μοιάζει με ένα τεράστιο «ωμέγα», οι ταξιδιώτες καταφτάνουν από κάθε γωνιά της γης, για να τη θαυμάσουν και να χαρούν την ομορφιά και τα νερά της.

Η Βοϊδοκοιλιά, στα βόρεια της Πύλου, ενώνεται με τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας μέσω  μεγάλων αμμόλοφων, ενώ στο νότιο μέρος της αναπτύσσεται το ακρωτήριο Κορυφάσιο, όπου βρίσκονταν τα ερείπια της κλασικής πόλης της Πύλου.

Η ακτή της είναι μια υπέροχη αμμουδιά με λευκή άμμο και τα νερά της θάλασσας καταγάλανα και πεντακάθαρα, ιδιαίτερα διαυγή για όσους θέλουν να δουν την ομορφιά της μέσα από το νερό ενώ προστατεύεται από το πρόγραμμα NATURA 2000.








 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID