BREAKING NEWS
latest

Όσο πιο γρήγορα περπατάς τόσο…περισσότερο θα ζήσεις!


Εάν οι φίλοι σου παραπονιούνται επειδή περπατάς πιο γρήγορα απ’ αυτούς, σύντομα θα πρέπει να ακολουθήσουν τους ρυθμούς σου, καθώς μια νέα μελέτη ανακάλυψε τα οφέλη που έχει στην υγεία το γρήγορο περπάτημα.

Όσο πιο γρήγορα περπατάς τόσο…περισσότερο θα ζήσεις, δεν το λέμε εμείς επειδή μας αρέσει να περπατάμε γρήγορα, το λέει μια μελέτη, η οποία έχει κι όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Sports Medicine και η οποία μελέτησε περισσότερους από 50.000 ενήλικες, όποιος περπατάει γρήγορα μπορεί να μειώσει τα ποσοστά θνησιμότητας έως και 24%.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη έρευνα είχε ως επικεφαλής τον Έλληνα καθηγητή Εμμανουήλ Σταματάκη από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ.

Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε ότι το περπάτημα μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, αλλά όταν γίνεται με γρήγορο ρυθμό, τότε η μείωση αυτή είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Πιο συγκεκριμένα, κάποιος που βαδίζει με ένα μέσο ρυθμό, έχει πιθανότητα πρόωρου θανάτου κατά 20%, συγκριτικά με κάποιον που περπατάει αργά. Ταυτόχρονα, όσοι περπατάνε γρήγορα συστηματικά, η μείωση του κινδύνου θανάτου φτάνει το 24% κατά μέσο όρο.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, το γρήγορο περπάτημα είναι ακόμα πιο ωφέλιμο μετά την ηλικία των 60 ετών, καθώς όσοι περπατούσαν με κανονικό ρυθμό, είχαν 46% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά αίτια, ενώ όσοι περπατούσαν γρήγορα παρουσίαζαν μείωση που έφτανε το 53%.

ipop.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID