Τρίτη

Πεδίο μάχης το κέντρο της Θεσσαλονίκης για την Μακεδονία - Συλλήψεις, κλειστοί δρόμοι και ασθενοφόρο στο σημείο των επεισοδίωνΠετροπόλεμος και κυνηγητό στη νότια πύλη της ΔΕΘ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τα επεισόδια που άρχισαν ανάμεσα σε ομάδα διαδηλωτών και την Αστυνομία, επεκτάθηκαν στην πλατεία της ΧΑΝΘ όπου έπεφταν αντικείμενα και χημικά.

Η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις, ενώ σε πάρκο στην αρχή της Αγγελάκη ξέσπασε και φωτιά. Οι δρόμοι στην Πλατεία της ΧΑΝΘ είχαν κλεισει.

Οι διαδηλωτές πετούσαν πέτρες αλλά και άλλα αντικείμενα, όπως κομμάτια από μάρμαρο και κάγεκλα που «ξηλώσανε» από τη νότια πύλη της Έκθεσης, κατά των ΜΑΤ που απάντησαν με εκτεταμένη ρίψη χημικών και κροτίδων λάμψης. 

Ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο των επεισοδίων στη νότια πύλη της ΔΕΘ, εκεί όπου η πλατεία ΧΑΝΘ έιχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης λόγω της διαμαρτυρίας πολιτών για την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα οφέλη της ονομασίας των Σκοπίων.

Διαδηλωτές αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω της εκτεταμένης χρήσης χημικών από τους αστυνομικούς αφού η ατμόσφαιρα στο σημείο ήταν αποπνικτική.  

Τα… άκουσε ο Μηταφίδης

«Προδώσατε την Μακεδονία» είπε απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη ένα πολίτης έξω από τον χώρο της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ για τα οφέλη της συμφωνίας για το Σκοπιανό στο περίπτερο 8 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο άνδρας είπε απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «αν κοιμάστε το βράδυ» με τον βουλευτή να του ζητά να φύγει.

Νωρίτερα σε δηλώσεις του ο κ. Μηταφίδης ανέφερε ότι «παρά τις αντιδράσεις των γνωστών και μη εξαιρετέων τους οποίους τους καθοδηγούν γνωστοί φασίστες της πόλης εμείς θα συζητήσουμε εδώ με τους πολίτες της πόλης».

Ερωτηθείς για το ποιους χαρακτηρίζει φασίστες σημείωσε ότι «είναι Χρυσαυγίτες και αποπειράθηκαν χθες να χτυπήσουν και τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Τα συνθήματα τους είναι πολύ χαρακτηριστικά «αλήτες, προδότες πολιτικοί».

Για την διαμαρτυρία των οπαδών του ΠΑΟΚ ο κ. Μηταφίδης ανέφερε ότι «αυτή η παρέα από τη Τούμπα η οποία στράφηκε εναντίον αυτής της εκδήλωσης προσβάλει όχι μόνο την ιστορία του ΠΑΟΚ αλλά και της Τούμπας με τις πλούσιες αγωνιστικές παραδόσεις».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας!


Disqus Comments

Δείτε επίσης: