BREAKING NEWS
latest

6 τρόποι για να τονώσεις την αυτοπεποίθηση και την καριέρα σου


Η εικόνα που έχουμε συνήθως για τον εαυτό μας όταν οραματιζόμαστε την καριέρα μας χαρακτηρίζεται από δυναμισμό, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. 

Ωστόσο, στην πραγματικότητα δεν είναι πάντα εύκολο να διατηρούμε αυτό το δυναμικό προφίλ και συχνά αντιμετωπίζουμε ανασφάλεια, άγχος, φοβίες και αμφιβολίες για την πορεία που έχουμε επιλέξει και τη διαχείριση της ζωής μας. Διάβασε παρακάτω 6 απλά tips που θα σε βοηθήσουν να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου και να βελτιώσεις την καριέρα σου. 

Πάρε έμπνευση από τα πρότυπά σου

Υπάρχουν τόσες υπέροχες και δυναμικές γυναίκες σε ηγετικές θέσεις ανά τον κόσμο. Κάνε μια έρευνα, διάλεξε εκείνες που σε εμπνέουν περισσότερο, σημείωσε τις πιο σημαντικές δηλώσεις τους, διάβασε την αυτοβιογραφία τους (αν έχουν) και μάθε τα πάντα για το πώς έφτασαν στην κορυφή. Εκτός από το να σε εμπνεύσουν και να σε κινητοποιήσουν, θα σε βοηθήσουν να συνειδητοποιήσεις ότι κάποτε ήταν κι εκείνες σαν εσένα. 

Κάνε μια λίστα τους στόχους σου

Όταν είσαι τόσο απασχολημένη με τη δουλειά , συχνά ξεχνάς το λόγο για τον οποίο δουλεύεις, τους αρχικούς σου στόχους. Κάνε μια λίστα με τους βραχυπρόθεσμους και τους μακροπρόθεσμους στόχους σου και θα έχεις διπλό όφελος. Κάθε φορά που θα πετυχαίνεις κάποιον θα πιστεύεις περισσότερο στον εαυτό σου, ενώ το να θυμάσαι πού θέλεις να φτάσεις θα σε κάνει να κινείσαι αποτελεσματικότερα προς αυτή την κατεύθυνση.

Δοκίμασε το "confidence dressing" 

Όπως έχουν δείξει διάφορες έρευνες, ο τρόπος που ντυνόμαστε είναι ικανός να επηρεάσει την ψυχολογία μας και να μας τονώσει. Θυμήσου την αυτοπεποίθηση και τη χαρά που νιώθεις όταν φοράς ένα καινούριο ρούχο- για φαντάσου να μεταφέρεις αυτό το συναίσθημα στην κάθε σου μέρα στο γραφείο! Ετοίμασε μια "female power" γκαρνταρόμπα και ετοιμάσου να κατακτήσεις τον κόσμο. 

Ζήτα συμβουλές από τους μέντορές σου

Μπορεί να είναι μια συνάδελφος, κάποιος συγγενής, η καλύτερή σου φίλη ή κάποιος επιτυχημένος επαγγελματίας που εκτιμάς. Αναζήτησε τη συμβουλή τους όταν νιώθεις αποπροσανατολισμένη ή ανασφαλής- θα σε τονώσει και θα σε καθησυχάσει όσο δε φαντάζεσαι. 

Οι αποτυχίες σε κάνουν δυνατότερη

Όλοι κάνουμε λάθη- αλλά στην πραγματικότητα, οι αποτυχίες είναι που σε κάνουν δυνατότερη. Μην ξοδεύεις χρόνο και ενέργεια στο να στεναχωριέσαι- αντίθετα εστίασε στο τι θα μπορούσες να κάνεις διαφορετικά, μαθαίνοντας για τις επόμενες φορές. Εκτός από τη δουλειά, οι αντιξοότητες είναι συνήθως μεγάλες προκλήσεις για να γνωρίσεις καλύτερα τον ίδιο σου τον εαυτό και να εξελιχθείς ως άτομο. 

Βάλε την αυτοπεποίθηση στη γλώσσα του σώματός σου

Σε μια TED ομιλία της, η κοινωνική ψυχολόγος Amy Cuddy υποστηρίζει ότι το να έχεις μια στάση σώματος που δηλώνει αυτοπεποίθηση (ακόμα και αν δεν το αισθάνεσαι πάντα) μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα τεστοστερόνης και κορτιζόλης στο μυαλό και να σε βοηθήσει να είσαι περισσότερο αποφασιστική. Δοκίμασέ το. 

madamefigaro.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID