BREAKING NEWS
latest

Έχεις άγχος; Μάθε τις 4 τροφές που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου


Συχνά το άγχος μας κυριεύει και μας προκαλεί τα τσιμπολογήματα από εδώ και από εκεί.

Παρά να το αφήσεις να σε καταβάλει, μάθε ποιες τροφές πρέπει να τρως για να “χαλαρώσεις”!   

Μπρόκολο

Πλούσια πηγή βιταμίνης C. 1 φλ. μπρόκολο περιέχει διπλάσια ποσότητα βιταμίνης C από ένα μέτριο πορτοκάλι. Η βιταμίνη C είναι σημαντική αντιοξειδωτική βιταμίνη για το σώμα και τον εγκέφαλο. Εκτός του ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, σου δίνει την ικανότητα να ελέγχεις το άγχος. 

#tip: Μπορεί να αποτελέσει μέρος της σαλάτας σου στο μεσημεριανό ή και να είναι μια υπέροχη προσθήκη στην ομελέτα σου στο βραδινό. 

Αβοκάντο 

Μια εξαιρετική επιλογή που πρέπει να υπάρχει στη διατροφή σου. Περιέχει βιταμίνη Β6 και φολικό οξύ. Είναι δύο βιταμίνες που μειώνουν το άγχος διατηρώντας τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Επίσης, περιέχει κάλιο το οποίο συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς και ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση.  

#tip: Μπορείς να το προσθέσεις παντού! Άλειμμα στη φέτα ψωμιού στο πρωινό, φέτες στη σαλάτα σου στο μεσημεριανό και dip guacamole ως συνοδευτικό στο βραδινό.   

Σολομός 

Είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν προστατευτικό ρόλο για την καρδιά και βελτιώνουν τα επίπεδα της διάθεσης. Γεγονός πολύ σημαντικό έναντι των επιπέδων της κορτιζόλης, της ορμόνης του άγχους.

#tip: Πρόσθεσε στο διαιτολόγιο σου τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα την κατανάλωση λιπαρών ψαριών.

Αμύγδαλα

Περιέχουν τρυπτοφάνη και μαγνήσιο, τα οποία έχουν ηρεμιστική δράση στο νευρικό σύστημα, γι’ αυτό με φυσικό τρόπο συμβάλλουν στη χαλάρωση των μυών και της λειτουργίας των νεύρων. Μπορούν να σταθεροποιήσουν το ρυθμό της καρδιάς και βελτιώνουν τον ύπνο. 

#tip: Μια χούφτα αμύγδαλα, περίπου 30γρ., είναι ικανή να σε ηρεμήσει.

Αντιγόνη Ανδρέου 

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, RD, MSc




 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID