BREAKING NEWS
latest

Τα 10 όνειρα που βλέπουμε όταν έχουμε άγχος και τι σημαίνουν


Ο ύπνος είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στη ζωή μας, καθώς μας ξεκουράζει και μας ηρεμεί ψυχικά και σωματικά. Για να επιτύχουμε τη μέγιστη χαλάρωση θα πρέπει να συμπληρώνουμε καθημερινά 8 ώρες απερίσπαστου ύπνου.

Τι κάνουμε όμως, όταν ο ύπνος διακόπτεται από έντονα όνειρα, προκαλώντας μας πανικό στη μέση της νύχτας; Ο λόγος που μας συμβαίνει αυτό είναι πιθανότατα το έντονο στρες και το άγχος. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα όνειρα που βλέπουμε είναι κοινά με όλους όσοι βρίσκονται σε ίδια συναισθηματική φόρτιση.

Συγκεντρώσαμε τα 10 πιο συχνά όνειρα που βλέπουμε σε περιόδους άγχους αλλά και τι σημαίνουν.

1. Μας πέφτουν τα δόντια

Ένα από τα πιο συνηθισμένα όνειρα που βλέπουμε σε έντονα στρεσογόνες περιόδους είναι ότι μας πέφτουν τα δόντια. Επειδή τα δόντια βρίσκονται στο πρόσωπο, όταν βλέπετε ότι σας πέφτουν, πιθανότατα αισθάνεστε φόβο για μια πιθανή απόρριψη. Μία άλλη εκδοχή είναι ο φόβος που πιθανότατα έχετε να μην ντροπιαστείτε ή εκτεθείτε σε μία συγκεκριμένη περίσταση.

2. Γυμνοί σε δημόσια θέα

Το όνειρο αυτό μπορεί να σημαίνει ότι φοβάστε μην σας βρουν κάποιο ελάττωμα. Επίσης, ότι φοβάστε μη ντροπιαστείτε ή εκτεθείτε στην προσπάθεια να γίνετε κάποιος άλλος. Ακόμα, αντικατοπτρίζει περισσότερο κοινωνικές ανησυχίες.

3. Σας κυνηγούν

Ένας πραγματικός εφιάλτης! Βλέπετε στον ύπνο σας ότι σας κυνηγούν και ξαφνικά έχετε ξεχάσει πώς να τρέχετε ή τα πόδια σας μετακινούνται πολύ αργά. Μία ερμηνεία είναι ότι οι ενέργειές σας στο όνειρο δείχνουν πώς θα ενεργούσατε σε μια πραγματική κατάσταση πίεσης. Δείχνει, επίσης, ότι στην πραγματικότητα, έχετε την τάση να τρέχετε να γλιτώσετε από τις ευθύνες και τις πιέσεις αντί να τις αντιμετωπίσετε. Αναρωτηθείτε από ποιόν «τρέχετε να κρυφτείτε», ποιος σας κυνηγάει, ώστε να κατανοήσετε καλύτερα την αιτία του άγχους σας.

4. Ξεχάσατε κάτι σημαντικό

Μία πιθανή αιτία του συγκεκριμένου ονείρου είναι ότι αισθάνεστε ένα αφόρητο άγχος στη ζωή σας. Ακόμη, ότι ενδιαφέρεστε για τα προβλήματα και τις ανάγκες πολλών άλλων ανθρώπων. Η σπουδαιότητα του ονείρου και τα επίπεδα του άγχους σας εξαρτώνται από το πόσο σημαντικό είναι αυτό που ξεχάσατε.

5. Πέφτετε

Έρευνες έχουν δείξει ότι ο μέσος άνθρωπος θα ονειρευτεί ότι πέφτει ή ότι οδηγείται στον θάνατο, τουλάχιστον 5 φορές στη ζωή του. Που σημαίνει ότι όλοι μας θα βρεθούμε αντιμέτωποι με έναν τέτοιο όνειρο κάποια στιγμή. Το όνειρο αυτό σημαίνει ότι έχουμε χάσει τον έλεγχο σε ένα συγκεκριμένο θέμα.


6. Είστε κάτω από το νερό ή αντιμετωπίζετε κύματα

Αντιμετωπίζετε μια αλλαγή στηνζωή σας που υποσυνείδητα σας προκαλεί στρες; Τότε τα όνειρα αυτά είναι φυσικό ακόλουθο. Αν ονειρεύεστε ότι βρίσκεστε κάτω από ένα πελώριο κύμα σημαίνει ότι αντιμετωπίζετε πάρα πολύ πίεση. Ο διαλογισμός πριν τον ύπνο, θα ήταν μια καλή λύση.


7. Έρχεται το τέλος του κόσμου

Aν ονειρευτείτε ότι έρχεται το τέλος του κόσμου ή ζείτε μια «αποκάλυψη» σημαίνει ότι αντιμετωπίζετε μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή σας. Είτε είναι καλή είτε όχι, την αλλαγή αυτή την αισθάνεστε σαν ένα τέλος σε κάτι άλλο το οποίο βιώνετε μέσα από τα όνειρα σας.


8. Είστε αργοπορημένοι

Αντικατοπτρίζει τις ανησυχίες και τις πιέσεις που έχετε στην πραγματικότητα ή τον φόβο μη χάσετε μια σημαντική ευκαιρία. Ακόμα, ότι σας περιμένουν κάποιες σημαντικές αλλαγές που θα πρέπει να αγκαλιάσετε από το να τις φοβάστε. Χαλαρώστε και προσπαθήστε να ξυπνάτε στην ώρα σας και να είστε γρήγοροι και αποτελεσματικοί εκεί που χρειάζεται.


9. Χάνετε τον έλεγχο

Μάλλον θα πρέπει να μην αφήνετε άλλους να αποφασίζουν για εσάς στη ζωή σας. Νιώθετε ότι έχετε χάσει τον έλεγχο της ζωής σας ή ότι δεν αναλαμβάνετε τις ευθύνες που σας αναλογούν. Βρείτε τον ρυθμό σας και πάρτε τα ηνία της ζωής στα χέρια σας.


10. Σας κοροϊδεύουν

Όλοι φοβόμαστε την ταπείνωση και τον εξευτελισμό. Όταν βλέπετε στα όνειρα σας ότι φοβάστε μη ρεζιλευτείτε ή ντρέπεστε για κάτι, μάλλον κάποιοι άνθρωποι του κοινωνικού σας περίγυρου εύχονται να αποτύχετε. Για αυτό θα πρέπει να γίνετε πιο προσεκτικοί με αυτούς που συναναστρέφεστε.

gynaikamagazine.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID