Τετάρτη

Ιπτάμενος σκίουρος της Σιβηρίας - Το ιδιαίτερο και αξιαγάπητο τρωκτικό με τις πτητικές ικανότητες!Ένα ζωάκι που μοιάζει να ξεπήδησε από κινούμενα σχέδια είναι ο νέος μεγάλος αγαπημένος του ίντερνετ.

Ο ιπτάμενος σκίουρος της Σιβηρίας, γνωστός και ως ρωσικός ιπτάμενος σκίουρος, είναι ένα νυκτόβιο τρωκτικό που ζει στα κρύα δάση της Εσθονίας, της Λετονίας, της Ρωσίας και της Μογγολίας, περνώντας τα βράδια του πηδώντας από δέντρο σε δέντρο και αναζητώντας φύλλα, καρπούς και σπόρους.

Με μέγεθος που δεν ξεπερνά τα 20 εκατοστά (χωρίς την ουρά) και βάρος λιγότερο από 150 γραμμάρια, μπορεί και στριμώχνεται στις κουφάλες των δέντρων ή τις τρύπες που αφήνουν οι πιο δουλευταράδες τρυποκάρυδοι.

Η αποψίλωση των δασών έχει επιφέρει βέβαια ραγδαίες αλλαγές στη ζωή του, καθώς έχει ήδη εξαφανιστεί εντελώς από τη Λευκορωσία και τη Λιθουανία, καθώς ο άνθρωπος δεν τον αφήνει να ζήσει όπως ήξερε. Ζει και βασιλεύει όμως σε άλλες γωνιές της Ευρώπης και της Ασίας και, για την ώρα τουλάχιστον, ο πληθυσμός του δεν διατρέχει κίνδυνο...
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας!


Disqus Comments

Δείτε επίσης: