BREAKING NEWS
latest

Τα οφέλη για την υγεία που προέρχονται από το... ξύδι


Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από οφέλη για την υγεία που προέρχονται από το ξύδι, καθώς παρέχει ανακούφιση για τα πάντα δηλαδή από τα ηλιακά εγκαύματα, μέχρι και προβλήματα του πεπτικού συστήματος.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύδι για το δέρμα σας, ή στα τρόφιμα, δίνοντας έτσι μια ποικιλία διαφορετικών τρόπων, προκειμένου να επωφεληθείτε από την υγεία που προσφέρει.

Δεν έχει σημασία με ποιο τρόπο παίρνετε το ξύδι σας. Τα οφέλη για την υγεία του είναι βέβαιο ότι θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής σας.

Ανακουφίζει πεπτικά προβλήματα

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με διάρροια, δυσκοιλιότητα ή εμετό, το ξύδι μπορεί να βοηθήσει. Οι αντιβιοτικές ιδιότητες του ξυδιού μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία προβλημάτων του στομάχου που προέρχονται από κάποιο παράσιτο. Για να απολαύσετε αυτό το όφελος για την υγεία, απλά ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι μαζί με 1 ή 2 ποτήρια νερό. Εάν επιθυμείτε να καλυφθεί η γεύση περισσότερο μπορείτε να προσθέσετε χυμό μηλόξυδου.

Ανακουφίζει τους ερεθισμούς του δέρματος

Λόγω των υψηλών επιπέδων των οξέων που περιέχει, ένα από τα σημαντικότερα οφέλη του ξυδιού είναι η ικανότητά του να ανακουφίζει το δέρμα από τους ερεθισμούς. Αυτό περιλαμβάνει τον ερεθισμό του δέρματος που προκαλείται από εγκαύματα, δαγκώματα, παράσιτα και ακμή. Οι ειδικοί συστήνουν εμβάπτιση ενός κομματιού βαμβακιού σε ξύδι και την απαλή εφαρμογή του στο δέρμα. Το ξύδι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο ευαίσθητο δέρμα, οπότε μπορεί να θέλετε να το αραιώσετε με νερό πρώτα.


Aπαλλάσσει από το λόξυγκα

Αν και κανείς δεν είναι απόλυτα βέβαιος γιατί, το ξύδι μπορεί σχεδόν πάντα να σας απαλλάξει από τον λόξυγκα. Εάν έχετε έναν παρατεταμένο λόξυγκα, πιείτε 1 ή 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι. Μπορεί να λειτουργήσει και αραιωμένο με νερό, αλλά είναι πιο αποτελεσματικό αν το πιείτε απευθείας.
Δυναμώνει τα οστά

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη που μπορεί να προσφέρει το ξύδι για την υγεία των γυναικών. Εχει οξικό οξύ, που είναι πολύ σημαντικό και βοηθά το σώμα να απορροφήσει τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά. Μπορεί κυρίως να βελτιώσει την απορρόφηση από το σώμα του ασβεστίου. Με μια κουταλιά της σούπας ή και λιγότερο ξύδι που το έχετε αναμείξει σε ένα ποτήρι νερό, πριν από το γεύμα, μπορείτε να βοηθήσετε το σώμα σας να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά πιο εύκολα. Αν είστε σε κίνδυνο για οστεοπόρωση, αυτή η συμβουλή μπορεί να σάς βοηθήσει να διατηρήσετε την οστική πυκνότητα και αντοχή.

Διατηρεί σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα

Αν είστε διαβητικός, το ξύδι είναι ένας τρόπος να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να διατηρήσει σταθερό το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα σας. Μπορεί να σας προφυλάξει από τα εναύσματα σακχάρου στο αίμα και να ελαχιστοποιήσει τις επικίνδυνες παρενέργειες που δημιουργεί η ύπαρξη υψηλού σακχάρου το αίμα. Με την κατανάλωση μιας κουταλιάς της σούπας ξυδιού πριν το γεύμα, ή προσθέτοντας το ξύδι στο γεύμα σας μπορείτε να κρατήσετε το σάκχαρό σας σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ελαχιστοποιεί τους πονοκεφάλους

Οσοι είναι επιρρεπείς σε σοβαρές κεφαλαλγίες θεωρούν ότι αυτό είναι ένα από τα καλύτερα οφέλη για την υγεία από το ξύδι. Αναμειγνύοντας δύο κουταλάκια του γλυκού μηλόξυδο με ζεστό νερό και μέλι μπορείτε να απαλλαγείτε γρηγορότερα από τους πονοκεφάλους. Απλά βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι αρκετά θερμό, ώστε να λιώσει το μέλι.

Καθαρίζει τη βουλωμένη μύτη

Εάν έχετε βουλωμένη μύτη και αυτό οφείλεται στο κρύο, το ξύδι μπορεί να βοηθήσει να καθαρίσει η μύτη σας και να αναπνέετε πιο εύκολα. Απλά ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το αργά. Το ξύδι μπορεί να βοηθήσει τη μύτη και τα ιγμόρειά σας να στραγγίξουν πιο εύκολα, με αποτέλεσμα λιγότερο μπούκωμα.

Θεραπεύει τους πόνους των μυών

Την επόμενη φορά που νοιώθετε εξαντλημένοι μετά από μια σκληρή προπόνηση, στραφείτε στο ξύδι. Αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά όπλα για την υγεία των μαραθωνοδρόμων. Λόγω του υψηλού επιπέδου των αμινοξέων και των οξέων του καλίου, το ξύδι μπορεί να μειώσει τους μυϊκούς πόνους και την κόπωση. Χρειάζεται μόνο μια κουταλιά της σούπας ξύδι και ένα ποτήρι νερό για να απολαύσετε τα αποτελέσματα.

Ελαχιστοποιεί τις κράμπες

Οι άνθρωποι που είναι επιρρεπείς στις μυϊκές κράμπες, μπορεί να θεραπεύσουν εύκολα τον πόνο τους με ξύδι. Λειτουργεί ιδιαίτερα καλά για εκείνους που υποφέρουν από κράμπες στα πόδια. Απλά ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο σε ένα ψηλό ποτήρι νερό και πιείτε το γρήγορα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στις κράμπες και να σας βοηθήσει να αφήσετε πίσω σας τον πόνο.

Κάνει τα δόντια πιο άσπρα

Τα κίτρινα δόντια δεν έχουν καθόλου καλή εμφάνιση γι’ αυτό θα πρέπει να προσθέσετε ξύδι στη ρουτίνα της στοματικής σας υγιεινής. Πριν βουρτσίσετε τα δόντια σας, απλά κάντε γαργάρες με μια μικρή ποσότητα ξυδιού. Μετά τις γαργάρες φτύστε το ξύδι και βουρτσίστε τα δόντια σας όπως συνήθως.

medinova.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID