BREAKING NEWS
latest

Φαγητά και όνειρα - Μπορεί το φαγητό να επηρεάσει τα όνειρά μας;


Μία έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας έδειξε ότι το φαγητό επηρεάζει τον ύπνο με συγκεκριμένο τρόπο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές τα όνειρα που βλέπει κάποιος στον ύπνο του έχουν σχέση με το φαγητό που καταναλώνει.

Συγκεκριμένα:

-Σκοτεινά όνειρα και εφιάλτες: Τέτοια όνειρα βλέπει όποιος καταναλώνει κορεσμένα λίπη που δυσχεραίνουν την πέψη ή όταν τρώει πολύ το βράδυ.

-Όνειρα με κυρίαρχο θέμα το νερό και τις πτήσεις: Τέτοια όνειρα βλέπει όποιος κάνει υγιεινή διατροφή και όποιος καταναλώνει βιολογικά προϊόντα.

-Όνειρα ζωηρά και περίεργα: Τέτοια όνειρα βλέπει όποιος καταναλώνει τροφές πλούσιες σε βιταμίνες Β, όπως, όσπρια, ξηρούς καρπούς, κρέατα, ψάρια και δημητριακά ολικής αλέσεως.
-Έντονα όνειρα: Πικάντικα φαγητά, γιατί η θερμότητα από τα μπαχαρικά ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος, ώστε να επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου. Η δυσφορία τότε λειτουργεί στο υποσυνείδητο και μπορεί να καταλήξει σαν ιδιαίτερα έντονο όνειρο.

-Περιπετειώδη όνειρα: Χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ή υπογλυκαιμία. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν κάποιος είναι νηστικός, οπότε ο εγκέφαλός σας δίνει εντολή με έκκριση αδρεναλίνης να εκλυθεί αποθηκευμένη γλυκόζη στην κυκλοφορία του αίματος.

-Όνειρα με φαγητά: Μάλλον όποιος ονειρεύεται φαγητά στον ύπνο του ή πεινάει ή κάποιος μαγειρεύει στην κουζίνα και οι μυρωδιές με το οσφρητικό σύστημα μεταφέρθηκαν στον εγκέφαλο και στα όνειρα. Η αίσθηση της όσφρησης συνδέεται με το μέρος του εγκεφάλου που συνδέεται με τα συναισθήματα, έτσι οι μυρωδιές τροφίμων μπορεί να επηρεάσουν τη διάθεση στον ύπνο και τον τρόπο που θα εξελιχθεί ένα όνειρο.

Και αν και δεν υπάρχουν πολλές επιστημονικές αποδείξεις με το πια τρόφιμα δημιουργούν συγκεκριμένα όνειρα, ένα είναι το σίγουρο ότι η διατροφή μας και η ποιότητα του ύπνου μας σχετίζονται άμεσα.

emedi.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID